Haller kijkt uit naar eerste volledige seizoen: 'We zijn nu gelukkig'

Sébastien Haller maakt zich op voor zijn eerste volledige seizoen met Ajax. De statistieken van de spits waren de vorige voetbaljaargang met dertien doelpunten en zeven assists uitstekend. Haller hoopt ook komend seizoen van grote waarde te zijn, te beginnen komende zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Tags

  • #Haller

Socials

De aanvaller is er gebrand op om een goed seizoen te draaien. "Ik probeer me te focussen en een goede prestatie neer te zetten. Ook door goed druk te zetten kan je het team helpen te winnen. Dat is ook hartstikke mooi, je teamgenoten waarderen dat ook."

Vorig seizoen was PSV-thuis de eerste wedstrijd van Haller als Ajacied. Een halfjaar later is er al veel gebeurd. "Ik heb er alles aan gedaan om me aan te passen. Niet alleen aan de tactiek maar ook aan mijn teamgenoten. Ondertussen moest ik nog het een en ander voorbereiden voor mijn familie. Nu zijn we gelukkig. Ik ben blij om het seizoen hier te starten en af te maken."

Danilo en Berghuis
Haller is blij met de komst van Steven Berghuis en de terugkeer van collega-spits Danilo. Met Berghuis ziet Haller de aanval versterkt worden. "Hij is iemand die bij Ajax past. Hij kan dribbelen en voorzetten geven, daarmee kan hij echt van toegevoegde waarde zijn voor het team en de club."

Na een lange voorbereiding is het zaterdag dus tijd voor het echte werk. "Hier ligt onze focus op. Hier hebben we vijf weken naartoe gewerkt en bovendien speel je tegen een rivaal. We moeten deze wedstrijd winnen, daar gaan we alles aan doen."

Dat het publiek er weer (deels) bij zal zijn, is een flinke opsteker. Het belang van de supporters ervaarde Haller woensdagavond al. "Het was tegen Leeds ongelofelijk om de mensen te horen zingen en je vooruit proberen te stuwen. Dat is ook een van de redenen waarom je voetballer wordt. Dit hebben we de laatste anderhalf jaar ontzettend gemist."

Tags

  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaiberhalleryouorme

You Or Me? | #6 Klaiber en Haller | 'Ik kan alleen omhalen'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk duo veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Sean Klaiber en Sébastien Haller.

Tags

  • #Klaiber
  • #Haller

Socials