In gesprek met Haller: zijn roots, karakter en start bij Ajax

Tien duels, zeven goals en vijf assists. De statistieken van nieuwkomer Sébastien Haller bij Ajax zijn indrukwekkend. Tijd voor een goed gesprek met de spits, bovenop de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller voelt zich na zijn eerste weken in Amsterdam al uitstekend op zijn plek. "Ik besefte gister nog: dit is de gemakkelijkste aanpassing bij een club voor mij geweest tot nu toe. Ik kende hier al wat mensen en kende het land. Maar ook de speelstijl past bij me. Het is een goede plek voor een spits, waar je van je teamgenoten genoeg aanvoer krijgt."

Roots
Haller komt uit een groot gezin en bracht zijn jeugd door in een voorstad van Parijs. "Ik ben opgegroeid in Frankrijk, met een Ivoriaanse moeder. Ik zie mezelf dus echt als een mix. Ik ben niet Frans of Ivoriaans, maar een echte mengeling."

Als nakomertje had de jonge Sébastien het goed bekeken in zijn familie. Zijn grote broers en zussen zorgden voor hem. "Ik kreeg als jongste alles. Ik kom uit een buurt waar het niet zo makkelijk is om te slagen. Dat ondervonden mijn broers en zussen en die konden mij daarvoor waarschuwen." 

Haller op de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord.

Haller op de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord.

Nooit tevreden
De doelpunten die Haller tot nu toe maakte voor Ajax, vierde hij op het oog wat koeltjes. De aanvaller legt uit hoe dat komt. "Ik heb veel emoties, maar ik ben iemand die het niet altijd prettig vindt die te tonen. Ik denk om mezelf te beschermen. Als voetballer sta je in het middelpunt van de belangstelling. Ik waak er soms voor om dat teveel te voeden."

"Geloof me, het leven van een voetballer is niet altijd even eenvoudig. Je hebt de media, de coach, je familie, je toekomst: voetbal kan echt heel complex zijn."

De emoties na het missen van een kans bewijzen dat. "Vorige week tegen Sparta miste ik een mogelijkheid op mijn derde goal van de wedstrijd. Daar ben ik uren boos om geweest. Ik had moeite in slaap te komen. Mijn vrouw zei nog: 'Je bent ook nooit blij.' Maar er is altijd wel iets dat nog beter had gekund. Er zijn maar weinig wedstrijden waar er niet iets blijft doorwerken naderhand."

Haller viert een Ajax-treffer tegen Sparta.

Haller viert een Ajax-treffer tegen Sparta.

Vreemd gevoel
Hoe sterk zijn start ook is in Amsterdam, niet alles is meegevallen. Door een fout van de club moet hij de UEFA Europa League dit seizoen missen. "Het is een vreemd gevoel, maar het is een fout die nou eenmaal gemaakt is."

Dat er een Europees debuut zal komen voor Haller, staat echter vast. Zijn naam zal nooit meer op een lijst ontbreken, besluit hij met een lach: "Volgende keer check ik het zelf nog even."

Tags

  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Stillsh2

Haller: 'De droom is scoren én winnen zondag'

Sébastien Haller is Ajacied. De 26-jarige Ivoriaans international heeft in Amsterdam een contract getekend tot medio 2025. De spits gaf direct na de medische keuring zijn eerste interview.

Tags

  • #Haller

Socials

Hallerjuichen

Haller: 'Fijn dat ik belangrijk kon zijn'

Sébastien Haller is blij dat Ajax, na een roerige week, de halve finale van de KNVB Beker heeft bereikt. De Frans-Ivoriaanse spits had een belangrijke rol in de 2-1-overwinning op PSV. Haller maakte beide Amsterdamse goals.

Tags

  • #Haller
  • #AJAPSV

Socials