In beeld | Ajax maakt zich klaar voor de Johan Cruijff Schaal

Martinez
Martinez

Ajax bereidde zich vrijdagmiddag voor op het gevecht voor de Johan Cruijff Schaal met PSV. Over een ruim etmaal moeten de Ajacieden helemaal klaar zijn voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

• #JohanCruijffSchaal

Edson Álvarez sloot vrijdag weer aan op het trainingsveld. De Mexicaan maakte een uitstekende Gold Cup door en kan zich nu weer vol focussen op Ajax.

Álvarez speelde op de Gold Cup iedere wedstrijd in de basis. In de finale kwamen de Mexicanen nét tekort tegen Amerika. Na 117 minuten scoorde Team USA de winnende treffer.

Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint zaterdag om 20:00 uur. Ajax kan zijn status als winnaar van de Johan Cruijff Schaal prolongeren. De Amsterdammers wonnen de prijs voor het laatst in 2019, toen net als nu PSV de tegenstander was.

Destijds werd het 2-0 voor Ajax, door doelpunten van Kasper Dolberg en Daley Blind. Het duel van zaterdag wordt geleid door arbiter Björn Kuipers, die zijn laatste wedstrijd als professioneel scheidsrechter fluit.