Haller neemt afscheid van het Ajax-publiek

Hallerafscheid1920
Hallerafscheid1920

Sébastien Haller neemt zondagavond voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – FC Emmen afscheid van het publiek in de Johan Cruijff ArenA. De 28-jarige spits maakte afgelopen zomer een transfer naar Borussia Dortmund. Haller speelde tussen januari 2021 en juni 2022 66 officiële wedstrijden voor Ajax 1.

Tags

  • #Haller

Socials

Met Ajax pakte Haller in zijn eerste seizoen de dubbel, door in 2021 zowel kampioen te worden als de beker te winnen. Het seizoen erop werd de Ivoriaans international voor de tweede keer kampioen met Ajax en met 21 doelpunten tevens topscorer van de Eredivisie. Mede vanwege zijn elf goals in de UEFA Champions League van het seizoen 2021/2022, werd de aanvaller door de UEFA opgenomen in het 'team of the season' van de Champions League.

Afgelopen zomer werd teelbalkanker ontdekt bij de Frans-Ivoriaanse spits. Na een langdurige revalidatie maakte hij in januari van dit jaar zijn rentree bij Borussia Dortmund.

Ajax - FC Emmen begint zondag om 20:00 uur. Vlak voor de aftrap neemt de oud-spits van Ajax afscheid van het publiek. 

Gerelateerde artikelen

Hallerajabor 1280

Top 10 Goals | Sébastien Haller

Sébastien Haller is op 8 januari precies één jaar Ajacied. De spits kende twaalf uitzonderlijke maanden. Hij was in 47 wedstrijden betrokken bij 48 goals. We hebben tien van zijn mooiste treffers voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals
  • #Haller

Socials

Hallerhandkus

Alle doelpunten en assists van Sébastien Haller

Sébastien Haller streek pas in de winterstop bij Ajax neer, maar kan toch worden gezien als een belangrijke pijler in het veroveren van de dubbel. De spits had direct zijn waarde met veel belangrijke goals en assists. Een overzicht.

Tags

  • #Haller

Socials

Afscheidsvideohallerthumb

Haller: 'Ik zal Ajax altijd dankbaar blijven'

Na anderhalf jaar in Amsterdamse dienst, vertrekt Sébastien Haller naar Borussia Dortmund. De 28-jarige spits blikt voor de laatste keer terug op zijn periode bij Ajax, waar hij in 66 wedstrijden maar liefst 47 keer het net wist te vinden.

Tags

  • #Haller

Socials