Haller: 'We moeten winnen van FC Utrecht als we zondag speciaal willen maken'

Sébastien Haller was afgelopen zondag belangrijk in de bekerfinale tegen Vitesse met zijn assist op David Neres in de laatste minuut. De spits blikt terug op zijn eerste prijs bij Ajax en kijkt vooruit naar het inhaalduel met zijn oude club FC Utrecht.

Tags

  • #AJAUTR
  • #Haller

Socials

"De beker is geweldig, maar het gaat ook om de herinneringen die daarbij horen", kijkt de Frans-Ivoriaanse spits terug op afgelopen zondag. "En het vieren met de fans hoort daar eigenlijk bij. Maar verder ben ik er erg blij mee. Daarvoor ben ik naar Ajax gekomen."

Toch liet het gemis van de fans zich flink voelen na de bekerwinst, vertelt de man van de assist. "We hebben het feestje gevierd in de kleedkamer, maar dat was vrij rustig. Ik wil het graag zien met fans. Het had een groot feest moeten zijn."

Zondag zijn er in de Johan Cruijff ArenA wel 7.500 fans welkom. Op die dag kan Ajax tegen AZ de titel grijpen in de Eredivisie. "Maar we moeten eerst donderdag winnen van FC Utrecht als we zondag speciaal willen maken", blijft Haller realistisch.

Statistieken
De spits hoopt een belangrijke rol nog te kunnen spelen voor Ajax in de slotfase van de competitie. In de afgelopen zestien duels voor de Amsterdammers scoorde hij tien keer en gaf hij zes assist.

"Het was een leuke, maar ook zware periode. Ik moest veel regelen buiten het veld om ervoor te zorgen dat mijn familie ook hier naartoe kon komen. Als je je eigen familie niet dicht bij je hebt, is alles anders. Je hebt ze nodig voor een evenwichtig leven."

Gerelateerde artikelen

Hallerhl2

Highlights RKC - Ajax | Prachttreffer Haller

Ajax heeft in de Eredivisie met 0-1 gewonnen bij RKC Waalwijk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een kwartier voetballen gemaakt door spits Sébastien Haller. De aanvaller tikte een voorzet van Dusan Tadic prachtig binnen. Dankzij de overwinning is het gat met nummer de nummer twee van de competitie, PSV, weer opgelopen naar elf punten.

Tags

  • #RKCAJA

Socials