Hansen: 'Als we zo blijven spelen kunnen we de Youth League winnen'

Ajaxhansen
Ajaxhansen

Ajax O19 speelt zaterdag een historische wedstrijd. Het team van John Heitinga staat dan voor het eerst in de halve finale van de UEFA Youth League. De tegenstander in de finaleweek in Zwitserland is Benfica. Aanvaller Sontje Hansen blikt vooruit.

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O19

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Dinsdag won Ajax overtuigend van FC Midtjylland O19 met 1-3. Hansen was met 2 assists en een goal van grote waarde tegen de Denen. "Ik ben niet zelfzuchtig", kijkt hij daarop terug. "Voetbal is een teamsport. Winnen is belangrijker dan zelf scoren."

Portugese tegenstander
De prestatie van afgelopen dinsdag brengt de ploeg dichter bij de eindoverwinning dan ooit. De halve finale van het prestigieuze jeugdtoernooi is voor Ajax O19 nog onbekend terrein. Benfica is daarin de tegenstander. "Als wij onze dingen gewoon goed doen, kunnen wij winnen van iedereen."

Sterk team
Ook zonder sterkhouders als Brian Brobbey, Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Devyne Rensch die met Ajax 1 mee zijn naar Oostenrijk en dus ontbreken in Nyon. "Dat we ze missen, is jammer. Ook zonder die 4 spelers kunnen we de Youth League winnen. Wij hebben bijna alles wat een team nodig heeft; goed positiespel, snelle spelers, loopacties en we zijn verdedigend ook goed."

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O19

Socials

Gerelateerde artikelen

Rasmussenraak

Highlights Ajax O19 - FC Midtjylland O19

Ajax won op fraaie wijze de wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Youth League van FC Midtjylland. De hoogtepunten van de 3-1 overwinning zie je hieronder.

Tags

  • #UYL

Socials

Lachen Training Ajax O19

Ontspannen en gevarieerde 'day-after' voor Ajax O19

Ajax O19 heeft een relaxte 'day-after' achter de rug. De talentvolle ploeg van John Heitinga bereikte dinsdag de halve finale van de UEFA Youth League door FC Midtjylland in de kwartfinale met 1-3 te verslaan. De woensdag in Nyon stond in het teken van trainen, rusten en een rondleiding door het hoofdkwartier van de UEFA. Dat deden de Ajacieden onder toeziend oog van onze fotograaf.

Tags

  • #AjaxO19
  • #UYL

Socials

Hansengoal

Geduldig Ajax O19 legt FC Midtjylland met briljante goals over de knie

Ajax O19 heeft de halve finale bereikt van de UEFA Youth League. De ploeg van John Heitinga won in Nyon met 1-3 van FC Midtjylland O19. Het is de 1e keer in de clubhistorie dat Ajax zich plaatst voor de laatste 4 in het jeugdequivalent van de Champions League. De Amsterdammers nemen het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen de winnaar van Dinamo Zagreb – Benfica.

Tags

  • #UYL

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl