Hato: 'Bij Ajax blijven is goed voor mij'

Jorrel Hato heeft dinsdag een nieuw contract getekend bij Ajax. De verdediger is trots op zichzelf en twijfelde geen moment over een langer verblijf in Amsterdam. "Keuze om te blijven was niet moeilijk."

Tags

  • #Hato

Socials

"Het voelt wel zo", zegt Hato over de slogan 'De wereld aan je voeten' die op een schilderij staat die hij ontvangt. "Op jonge leeftijd heb ik al best wat meegemaakt en bereikt." De verdediger is blij en trots op zichzelf. "Ik voel ook dat anderen trots op me zijn, dat is mooi."

Keuze
Ondanks dat Ajax geen geweldig jaar draait, was de keuze niet moeilijk. "Ik weet van mezelf dat bij Ajax blijven, goed voor mij is. Het is mijn eerste jaar als basisspeler in de Eredivisie. Ik heb nog genoeg te leren hier. Voor mij was de keuze niet moeilijk om hier te blijven. Voor mijn leeftijd en ontwikkeling weet ik zeker dat ik hier goed zit."

Zijn naam wordt aan veel grote buitenlandse clubs gelinkt. "Ik zie en lees het ook, maar probeer er niet op te letten. Het is mooi om te lezen dat grote clubs interesse hebben, maar ik trek me daar niets van aan."

Hato ging van O18-speler heel snel naar basisspeler bij Ajax 1. "Het is allemaal zo snel gegaan en ik besef niet eens wat ik allemaal heb bereikt. Voor mij is het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik kan nog feller zijn in het verdedigen en aan de bal nog dominanter zijn. Ik kan het allemaal nóg meer en dat wil ik graag gaan laten zien."

Tags

  • #Hato

Socials

Gerelateerde artikelen

Hato1920

Jorrel Hato verlengt contract

Ajax en Jorrel Hato hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige centrale verdediger loopt tot en met 30 juni 2028. Zijn oude contract liep tot medio 2025.

Tags

  • #Hato

Socials

Hato Header Verhaal 1920

'Hato's totaalplaatje klopt: stoïcijns, technisch én fysiek'

Dolf Roks zag als hoofd jeugdopleiding van Sparta Jorrel Hato arriveren bij de Rotterdammers in 2015. Sinds 2021 is hij jeugdtrainer bij Ajax, de club waar Hato zijn profdebuut maakte. Roks vindt het niet gek dat de verdediger zo snel, zo goed is. "Hij wist op jonge leeftijd al wat er van hem verwacht werd."

Tags

  • #Hato

Socials

Hato

Jarige Hato: 'Bij winst zou het echt een feestje zijn'

Op de dag van zijn achttiende verjaardag speelde Jorrel Hato met Ajax met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. "Ik had natuurlijk het liefst gewonnen, dan zou het echt een feestje zijn, maar ik kan er mee leven", zei de verdediger na afloop. "Ik denk dat we een goede teamprestatie hebben neergezet."

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL
  • #Hato

Socials