Hato overgeheveld naar A-selectie

Hato Naar 1 1280
Hato Naar 1 1280

Jorrel Hato is vanaf heden onderdeel van de A-selectie. De zeventienjarige verdediger is overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1. "Het is een mooi moment en iets waar ik naar uit heb gekeken toen ik in de jeugd kwam."

Tags

  • #Hato

Socials

Hato kwam in 2018 over van de jeugdopleiding van Sparta en speelde inmiddels elf keer in Ajax 1. De verdediger stond daarnaast de laatste drie wedstrijden in de basis bij de ploeg van John Heitinga.

Snel
De zeventienjarige ziet dat het snel is gegaan. "Ik heb er nog niet bij stilgestaan hoe snel het gaat, maar ik had het ook niet verwacht. Als individu zijn het mooie weken. Ik heb mezelf goed laten zien, waardoor ik de laatste wedstrijden in de basis stond. Nu wil ik zoveel mogelijk minuten maken en werken aan mijn fitheid zodat ik wekelijks negentig minuten kan volhouden."

Heitinga riep Hato bij zich. "Ik hoorde het deze week van de trainer en hij vertelde dat ik officieel speler van Ajax 1 ben. Toen hij mij riep had ik wel verwacht dat er iets ging gebeuren, toen we naar de kleedkamers liepen wist ik het." Nadat hij het hoorde belde Hato als eerste zijn ouders. "Ze waren erg blij voor mij."

Stimulans
"Jorrel heeft dit verdiend", vertelt Heitinga. "Hij heeft het met zijn prestaties in trainingen en wedstrijden afgedwongen en is een voorbeeld voor jongens van de O18 en Jong Ajax." De trainer van Ajax 1 heeft lovende woorden voor de Ajacied. "Jorrel is nog maar net zeventien, maar zeer evenwichtig, heeft een goede focus en weet wat hij wil. Nu heeft hij dus ook een eigen plek in de kleedkamer van Ajax 1. Dat is een stimulans voor alle andere talenten in onze opleiding."

Als zestienjarige had Hato veel aan Michael Reiziger toen hij voor het eerst op het trainingsveld stond van het eerste. "Hij heeft me veel geholpen toen ik met de grote jongens mee mocht doen. Net als Jurriƫn Timber. Hij is veel met mij bezig en vindt dat ik meer moet praten. Ik ben nog jong en vind dat soms lastig. Het is mooi om met hem te spelen. Ik geniet elke keer als ik op het veld sta en voel me op mijn gemak."

Gerelateerde artikelen

Hatostill

Hato: 'Zijn mooie weken geweest'

Voor Jorrel Hato verloopt de tweede seizoenshelft uiterst prettig. De pas 16-jarige verdediger maakte vorige maand tegen FC Den Bosch zijn officiële debuut in Ajax 1, waarna zondag tegen SC Cambuur zijn eerste minuten in de Eredivisie volgden. Daags na die laatste wedstrijd deed Hato met Jong Ajax mee tegen PEC Zwolle en blikte hij na afloop daarvan terug op de recente periode. "Het zijn mooie weken geweest."

Tags

  • #Hato

Socials

Hato Aertssen Thumb

Debutanten Hato en Aertssen: 'Heel blij mee'

Olivier Aertssen en Jorrel Hato maakten woensdagavond tegen FC Den Bosch hun opwachting in het eerste van Ajax. Uiteraard waren beide debutanten heel blij met hun eerste speelminuten in de Amsterdamse hoofdmacht.

Tags

  • #Hato
  • #Aertssen

Socials