Hato trots op Oranje-debuut: 'Droom die uitkomt'

Jorrel Hato maakte dinsdagavond tijdens de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Gibraltar zijn debuut voor het Nederlands elftal. En dat al op zeventienjarige leeftijd. "Ik heb een heel leuke week gehad, een goede week ook", vertelt hij. "Het is een droom die uitkomt dat ik heb mogen debuteren."

Tags

  • #Hato

Socials

"Ik heb mijn haasje bij me. Deze heb ik gekregen, omdat ik ben gedebuteerd voor Oranje. Ik kreeg eerst een speech van de directeur, die mij het haasje overhandigde. Daarna moest ik zelf nog een speech geven", zei Hato enkele dagen na het bijzondere moment.

De zeventienjarige Ajacied werd goed opgevangen bij de nationale ploeg. "Ik trok voornamelijk op met de jongere jongens, zoals Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida. Maar ik ben eigenlijk door iedereen wel goed opgevangen, ook door de ervaren jongens."

"Ik heb een heel leuke, goede week gehad. Dat ik mijn debuut heb mogen maken is een droom die uitkomt", vervolgt Hato, die terug kan kijken op een positief debuut. "Ik kwam binnen de lijnen en deed gewoon mijn ding, net zoals bij Ajax."

De Ajax-verdediger ontving veel positieve reacties van zijn ploeggenoten. "Iedereen feliciteerde me op de club, inclusief de trainer. Dit is natuurlijk een mooie mijlpaal voor mij. Dit is het begin, op naar meer interlands."

Gerelateerde artikelen

Berghuistaylor1920

Training Day | Ajax richt focus op Vitesse

Nadat de laatste interlands zijn gespeeld, is het weer tijd voor clubvoetbal. Ajax richt zich volledig op de komende competitiewedstrijd tegen Vitesse. De clash met de Arnhemmers wordt zaterdag vanaf 21:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. In voorbereiding op de hervatting van de Eredivisie trainde de selectie van John van ’t Schip donderdagmiddag op sportcomplex de Toekomst. In deze Training Day zie je meer over de voorbereiding op het duel met Vitesse.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Specialbarcelona1920

Special 'Ajax - Barcelona: Spektakel in 2013' zaterdag te zien op ESPN

Ajax voegde op 26 november 2013 een prachtig hoofdstuk toe aan de rijke clubhistorie. De Amsterdammers versloegen het sterrenensemble van FC Barcelona in de groepsfase van de UEFA Champions League met 2-1. We blikken tien jaar later met Lasse Schöne, Jasper Cillessen, Danny Hoesen en Ricardo van Rhijn terug op het spektakelstuk in de - dan nog - Amsterdam ArenA. De special is zaterdag te zien op ESPN en zondag exclusief op Ajax.nl en in de Ajax App.

Tags

  • #UCL
  • #AJABAR

Socials