Van 't Schip heeft interlandbreak goed gebruikt: 'Beter beeld wat eraan zit te komen'

De interlandbreak zit erop, maar dat betekent niet dat er niet getraind werd op de club in de afgelopen periode. De spelers van Jong Ajax en Ajax 1 trainden gezamenlijk op de Toekomst. Voor John van 't Schip waren het best interessante weken. "Dan krijg je toch een beter beeld van wat er nog aan zit te komen."

Tags

  • #VantSchip

Socials

Jorrel Hato maakte afgelopen interlandperiode zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat stemt Van 't Schip tevreden. "Ik heb bondscoach Ronald Koeman inmiddels gesproken en hij was ook zeer tevreden over Jorrel. Tegen Gibraltar was het niet de moeilijkste wedstrijd voor Oranje, maar je moet toch je debuut maken en dat heeft hij heel geconcentreerd en volwassen gedaan."

Ziekenboeg
Van 't Schip gaf ook een korte update over de ziekenboeg. "Er zijn een aantal jongens die echt geblesseerd zijn, zoals Branco (van den Boomen, red.) en Remko (Pasveer, red.). Verder zijn er wat kleinere klachten. Hopelijk zijn Bergwijn en Brobbey er zaterdagavond allebei bij."

Gero Rulli traint ook weer volop mee bij Ajax. Volgens de Amsterdamse oefenmeester gaat het goed met de Argentijn, die in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo een schouderblessure opliep. "Hij is een trotse man en wil zo snel mogelijk onder de lat staan in het eerste. Maar hij moet de competitie aangaan met de andere keepers."

Vitesse-thuis
Ajax treft zaterdag vanaf 21:00 uur Vitesse in de Johan Cruijff ArenA. Hoofdcoach Phillip Cocu diende onlangs zijn ontslag in, waardoor interim-trainer Edward Sturing nu voor de groep staat in Arnhem. "De trainerswissel zorgt voor een andere energie binnen de groep. Daar moeten we onszelf goed op voorbereiden, maar het belangrijkste is dat we er zelf klaar voor zijn. Ik kijk ernaar uit."

Gerelateerde artikelen

Schip1920

Van 't Schip blikt vooruit op Vitesse-thuis: 'Een must-win wedstrijd'

John van 't Schip liet vrijdagmiddag in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA zijn licht schijnen op de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. De hoofdtrainer ging onder meer in op de interlandperiode, de ziekenboeg en de aanstaande tegenstander. "We kijken per wedstrijd welke formatie het beste is voor ons."

Tags

  • #ajavit

Socials

231124 Hato

Hato trots op Oranje-debuut: 'Droom die uitkomt'

Jorrel Hato maakte dinsdagavond tijdens de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Gibraltar zijn debuut voor het Nederlands elftal. En dat al op zeventienjarige leeftijd. "Ik heb een heel leuke week gehad, een goede week ook", vertelt hij. "Het is een droom die uitkomt dat ik heb mogen debuteren."

Tags

  • #Hato

Socials

Bergwijnavilaheader1920

In beeld | Laatste training voor Vitesse-thuis

Ajax werkte vrijdagmiddag de laatste training af in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd na de interlandbreak. De Ajacieden nemen het zaterdagavond vanaf 21:00 uur op tegen Vitesse, de hekkensluiter van de Eredivisie.

Tags

  • #AJAVIT

Socials