Hato voelde spanning, maar is vooral blij met zijn contract

Jorrel Hato tekende één week na zijn zestiende verjaardag zijn eerste profcontract. De verdediger is natuurlijk blij en hoopt over drie jaar in Ajax 1 te staan.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Hato stond op met een goed gevoel. "Ik wist dat ik mijn contract ging tekenen. Mijn nachtrust was daardoor niet optimaal, maar ik ben super blij."

"Ik speel als centrale verdediger bij Ajax O17. Daarnaast kom ik graag in de duels en ben ik sterk aan de bal." Verbeterpunten voor de linksbenige verdediger zijn er ook. "Verdedigend koppen is iets waar ik aan moet gaan werken. Ik kop de bal te vaak naar de verkeerde kleur."

De zestienjarige Hato maakte vier jaar geleden de overstap van de jeugdopleiding van Sparta naar die van Amsterdam. "Toen ik bij Sparta speelde werd ik gescout door Ajax. Ik heb er destijds even over moeten nadenken want ik zat goed op mijn plek bij Sparta. Hier werd ik gelukkig goed opgevangen en kon ik direct mezelf zijn."

Jurriƫn Timber is een voorbeeld voor de jonge verdediger. "Ik vind hem echt heel erg goed. Zijn speelstijl trekt mij enorm." Zijn ambitie over drie jaar is duidelijk: "Spelen in Ajax 1."

Zijn familie was erbij toen hij zijn contract tekende. "Het was erg leuk en heel gezellig samen. In het begin vond ik het zelfs een beetje spannend, maar ik was snel op mijn gemak. Thuis gaan we het ook nog even vieren."

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Hato I 880

Ajax contracteert Jorrel Hato

Ajax heeft Jorrel Hato (Rotterdam, 7 maart 2006) gecontracteerd. De centrale verdediger tekent een overeenkomst die loopt van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de 16-jarige jeugdinternational.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajaxo13juicht1280

Blik op de Toekomst | O18 toont veerkracht, O13-1 wint ruim

Op deze bomvolle zaterdag stond het begin van de tweede competitiehelft voor de Ajax-jeugd centraal. Op sportcomplex de Toekomst werden negen jeugdwedstrijden afgewerkt, waaronder een mini-Klassieker. Lees in Blik op de Toekomst hoe het de Ajacieden verging.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Fitzjim1280

Highlights FC Dordrecht - Jong Ajax | Veerkracht getoond

Jong Ajax stond vrijdagavond met 3-1 achter in Dordrecht, kwam zelfs met tien man te staan, maar wist in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnen te tikken. In de slotfase maakte Kristian Hlynsson de 3-3. De ploeg van John Heitinga blijft met de puntendeling vijfde staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl