Heitinga: 'Belangrijkste is dat we spelers blijven prikkelen'

Debuteren in Ajax 1. Voor enkele spelers van Jong Ajax was het onlangs zover. Trainer John Heitinga ziet het als een mooie ontwikkeling, maar weet dat de volgende stap niet vanzelf komt. "Stoïcijns blijven en eigen route bepalen."

Tags

  • #Heitinga

Socials

Na afloop van het duel met Roda JC keek Heitinga terug naar het recente debuut van enkele jongens uit zijn elftal in Ajax 1. "Het is een mooie ontwikkeling en een prachtig compliment voor de speler, familie en de omgeving. Maar nu begint het pas. Dat betekent ook voor alle jongens die meetrainen bij het eerste of doorgeschoven zijn naar Ajax 1. Daar wordt meer van verwacht, ook op dit podium in de Keuken Kampioen Divisie. De stap moet als motivatie werken om hun droom waar te maken."

Stoïcijns
"Er zijn niet veel plekken in de topsport, dat zeggen we elke dag", gaat Heitinga verder. "Afspraken maken met jezelf, discipline en herhalen. Ze moeten het zelf doen. Daarbij werken de spelers in een prachtige omgeving met perfecte faciliteiten. Ze dragen het prachtige shirt al, maar om de volgende stap te zetten moeten ze stoïcijns zijn en hun eigen route bepalen."

Voorafgaand aan het duel kreeg Kian Fitz-Jim de prijs voor talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie uitgereikt. "Hij is een mooi voorbeeld en prachtig dat hij is doorgeschoven naar de kleedkamer van Ajax 1. Elke dag staat er één ding centraal: de ontwikkeling van de spelers. We moeten presteren, maar weten dat we ondersteunend zijn aan Ajax 1. Het allerbelangrijkste is dat we de spelers prikkelen. Elke speler moet zelf de handschoen oppakken."

Gerelateerde artikelen

Hato Balen 1280

Samenvatting Jong Ajax - Roda JC

Jong Ajax verloor maandagavond met 1-2 van Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Via Donny Warmerdam kwamen de Amsterdamse beloften op 1-0, maar nog voor rust was de eindstand al bepaald. Na de 1-1 van Dylan Vente kopte Warmerdam in de eerste helft de bal in de korte hoek achter zijn eigen doelman Tom de Graaff.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hlynsson Actie 1280

Verslag | Jong Ajax wacht nog op eerste overwinning van 2023

Jong Ajax heeft in het kalenderjaar 2023 nog niet de volle buit weten te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Na een gelijkspel tegen FC Eindhoven (1-1) en een nederlaag tegen De Graafschap (3-0) verloor de ploeg van John Heitinga maandagavond ietwat ongelukkig van Roda JC. Twee onoplettendheden vlak voor rust bleken desastreus: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials