Verslag | Jong Ajax wacht nog op eerste overwinning van 2023

Hlynsson Actie 1280
Hlynsson Actie 1280

Jong Ajax heeft in het kalenderjaar 2023 nog niet de volle buit weten te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Na een gelijkspel tegen FC Eindhoven (1-1) en een nederlaag tegen De Graafschap (3-0) verloor de ploeg van John Heitinga maandagavond ietwat ongelukkig van Roda JC. Twee onoplettendheden vlak voor rust bleken desastreus: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Voor aanvang van het duel werd Kian Fitz-Jim nog in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. De middenvelder van Jong Ajax is verkozen tot het talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie en kreeg voor zijn uitverkiezing een schild overhandigd. Eerder deze maand maakte de negentienjarige Amsterdammer zijn debuut bij Ajax in in het duel met NEC.

Dan de wedstrijd zelf. Het eerste kwartier van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten. Jong Ajax kwam nauwelijks voor de goal van de bezoekers. Alleen een afstandsschot van Silvano Vos was het noteren waard. Tien minuten later kwam daar verandering in. Kristian Hlynsson legde een vrije trap op het hoofd van Donny Warmerdam. De verdediger kopte raak in de verre hoek: 1-0.

Gelijkmaker uit vrije trap
Die treffer zette Jonge Ajax op het juiste spoor. Via Jaydon Banel en Hlynsson kreeg de thuisploeg kansen om de score al voor het rustsignaal te verdubbelen. Vlak voor verstrijken van de tijd in de eerste helft viel de goal juist aan de andere kant: Roda JC maakte gelijk. Aanvaller Vente kopte de 1-1 binnen uit een vrije trap.

Tot overmaat van ramp viel vlak voor het einde van de eerste helft ook nog de 1-2 na miscommunicatie tussen doelman Tom de Graaff en de man van de 1-0: Warmerdam. De verdediger wilde met de borst een relatief eenvoudig te verdedigen bal terugspelen op zijn eigen keeper. Die was op zijn beurt al uit positie om de bal die door Roda JC was ingebracht te onderscheppen. Via de borst van Warmerdam viel het speeltuig in de korte hoek pardoes in de eigen goal.

Gevaar komt uit Limburg
De tweede helft begon identiek in vergelijking met het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen in de openingsfase na rust weinig grote uitgespeelde kansen. Aan Ajax-zijde zorgde alleen Christian Rasmussen op dat moment voor gevaar. Bij Roda JC bleek vooral Limbombe naarmate het duel vorderde een plaag voor de Jong Ajax-verdediging. De Belgische aanvaller kreeg vier kansen voor de Limburgers, maar was niet zuiver in de afronding.

Heitinga besloot uiteindelijk om een kwartier voor tijd enkele frisse krachten in te brengen. Gabriel Misehouy en Sontje Hansen moesten het aanvalsspel van Jong Ajax van nieuw elan voorzien. In de slotfase werd ook nog aanvaller Ar'Jany Martha ingebracht voor rechtsback Tristan Gooijer. Aan de score veranderde helaas niks meer, al stuitte Hlynsson nog op Roda-doelman Nicolas toen hij een voorzet over links binnen wilde glijden.

Lang treuren om de nederlaag kan Jong Ajax niet. Vrijdag komt de ploeg alweer in actie tegen Helmond Sport. Dat duel begint om 20:00 uur.

Jong Ajax - Roda JC 1-2 (1-2)
24. Warmerdam 1-0
42. Vente 1-1
45+3. Warmerdam (e.d.) 1-2

Jong Ajax: De Graaff; Gooijer (83. Martha), Aertssen, Warmerdam, Hato, Vos (20. Banel), Fitz-Jim (76. Misehouy), Regeer; Rasmussen, Lucca (76. Hansen), Hlynsson

Gerelateerde artikelen

Hato Balen 1280

Samenvatting Jong Ajax - Roda JC

Jong Ajax verloor maandagavond met 1-2 van Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Via Donny Warmerdam kwamen de Amsterdamse beloften op 1-0, maar nog voor rust was de eindstand al bepaald. Na de 1-1 van Dylan Vente kopte Warmerdam in de eerste helft de bal in de korte hoek achter zijn eigen doelman Tom de Graaff.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Aertssen En Aertssen 1280

Met vader en zoon Aertssen het water op: 'De gesprekken gaan altijd over voetbal'

Het is de ideale plek om even te ontspannen of wat quality time te hebben met familie: in een bootje op het water. We kiezen met Olivier en zijn vader Gaico het ruime sop in hun nieuwe woonplaats Almere. De achttienjarige Ajax-verdediger kwam in 2019 in de jeugdopleiding van de club terecht en maakte in het bekerduel met FC Den Bosch zijn debuut in het eerste elftal. "Op het water gaan de gesprekken altijd over voetbal."

Tags

  • #Aertssen

Socials

Jong Ajax Verliest 1280

Samenvatting De Graafschap - Jong Ajax

Jong Ajax verloor vrijdagavond met 3-0 bij De Graafschap. De Amsterdamse beloften speelden lang in ondertal. In de eerste helft kreeg Kristian Hlynsson een discutabele rode kaart. In de tweede helft werd ook nog Neal Viereck uit het veld gestuurd. Hij was op dat moment net ingevallen.

Tags

  • #JongAjax

Socials