Heitinga over ontknoping: 'De groep is gretig'

Mede dankzij de 3-1-overwinning op FC Utrecht van afgelopen zondag heeft Ajax nog zicht op de tweede plek in de Eredivisie. De ploeg van John Heitinga moet zelf winnen van FC Twente en daarnaast hopen op een misstap van PSV bij AZ. "We willen op het hoogste podium spelen: de UEFA Champions League. Het is belangrijk voor ons allemaal dat we zondag gaan winnen."

Tags

  • #Heitinga

Socials

De Ajax-trainer kijkt in aanloop naar FC Twente-uit nog even terug op het duel met FC Utrecht van afgelopen zondag. "We hebben een hoop kansen gecreëerd, alleen misschien te weinig gescoord. Al met al vond ik het wel een goede teamprestatie. We moeten zondag nu zelf winnen. We hebben de tweede plek niet in eigen hand."

Heitinga vertelt verder dat enkele spelers zondag nog niet aanwezig kunnen zijn. "Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim en Francisco Conceição gaan het niet redden. Youri Regeer is twijfelachtig. Steven Berghuis heeft nu paar keer met de groep meegetraind. Het is afwachten wat de reactie is, maar ik hoop wel dat hij aan gaat sluiten."

Ticket voor voorronde Champions League
Ajax reist zondag af naar Enschede om te strijden tegen de nummer vijf van de competitie. FC Twente gaat zich na zondag opmaken voor de play-offs, terwijl Ajax nog strijdt voor de tweede plek in de Eredivisie. Die eindklassering geeft recht op een plek in de voorronde van de Champions League.

"Wij moeten winnen. We krijgen de kans nog om tweede te worden. Die moeten we met beide handen grijpen. We hebben het alleen niet in eigen hand en zijn afhankelijk van het resultaat in Alkmaar. Het is een lang en pittig seizoen geweest. We willen het seizoen wel goed afsluiten. Uiteindelijk willen we op het hoogste niveau spelen en dat is de Champions League. Het is belangrijk voor de hele club dat we zondag winnen."

Heitinga merkt dat hij momenteel een gretige groep voor zich heeft. "Die gretigheid merk ik de afgelopen wedstrijden al. De jongens willen heel graag. Dat zie ik niet alleen in de wedstrijden, maar ook op de trainingen. Daarin zullen wij ook zondag het verschil moeten maken."

Tags

  • #Heitinga

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbeyclose1920

Highlights Ajax - FC Utrecht | Succesvolle laatste thuiswedstrijd

Ajax heeft speelronde 33 afgesloten met drie punten. De ploeg van John Heitinga wist in de eigen Johan Cruijff ArenA de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 te winnen van FC Utrecht. Dankzij de zege tegen de Domstedelingen en het puntenverlies van PSV maken de Amsterdammers nog steeds kans op de tweede plek in de Eredivisie.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Headertadic1920

'Onmogelijk' wit basiskleur nieuw Ajax uittenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag het nieuwe uittenue voor het seizoen 2023/2024. Het tenue heeft wit als basiskleur. Het is de eerste keer sinds 1988/1989 dat wit de basiskleur van het uittenue is. Daarvoor had Ajax een rijke traditie met een wit uitshirt maar door aanscherping van de regels voor noodzakelijke contrastkleuren in tenues en keuze voor twee wedstrijdtenues was dit lang niet mogelijk. Sinds 2020/2021 heeft Ajax structureel een derde tenue, waardoor een overwegend wit uitshirt weer mogelijk werd.

Tags

  • #adidas

Socials

Janvanhalst1920

Benoeming Jan van Halst tot lid RvC

Jan van Halst is vrijdagmiddag 26 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die in de Johan Cruijff ArenA heeft plaatsgevonden. De benoeming van Van Halst tot voetbalcommissaris is per direct geformaliseerd en geldt voor een periode van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #VanHalst
  • #BAVA

Socials