Heitinga na verlies tegen Feyenoord: 'Moeten het vooral bij onszelf zoeken'

John Heitinga betitelde het verlies tegen Feyenoord (2-3) als 'ontzettend zuur'. Hij vond Ajax in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers vooral te slordig aan de bal. Ook baalde de trainer van de tegengoals in de tweede helft. "Je moet zorgen dat je je persoonlijke duels wint. Dat moet beter."

Tags

  • #AJAFEY
  • #Heitinga

Socials

Ajax had zondag de kans om de koppositie over te nemen in de Eredivisie. "Maar dat doen we niet en dat moeten we vooral bij onszelf zoeken. Voor mij is het heel simpel: je moet vooruit verdedigen. De tegenstander moet er maar onderuit voetballen. Daar moet je wel voldoende energie voor op de mat leggen."

Bij een 2-2-tussenstand kreeg Ajax een uitgelezen mogelijkheid om de 3-2 te maken. Mohammed Kudus stuitte van dichtbij op Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. "Als Mo die bal binnenschiet sta je hier wat anders. Dat is helaas de keiharde realiteit van de topsport. Het zit 'm mij meer in de tegengoals. Die zijn te voorkomen. We voelen dit verlies allemaal; de spelers, de fans, de staf."

Steun van de supporters
De trainer gaf toe dat Ajax een lastig seizoen doormaakt. "Dat realiseren we ons allemaal. Maar in het stadion bleven de supporters gaan. Dat voel je. Daarom is het wel heel spijtig voor iedereen die voor Ajax is dat we verliezen. We moeten vooral naar onszelf kijken."

Na afloop sprak Heitinga de spelers nog wel even toe. Veel spelers vliegen nu uit naar hun nationale ploeg voor de interlandperiode. "De jongens zullen hier straks met een bepaalde emotie van het parkeerdek af rijden. Het belangrijkste is dat wanneer iedereen terug is, dat er genoeg is om voor te spelen. Hoe moeizaam het seizoen ook lijkt, we moeten ervoor zorgen dat het nog een mooi einde krijgt."

Gerelateerde artikelen

Kudusbalen1280

Lees alles terug over de Klassieker: 2-3

Ajax is tegen een flinke dreun aangelopen in de titelrace. In eigen huis verloren de Amsterdammers met 2-3 van Feyenoord. In dit liveblog lees je alles terug over de Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Tadic Aan De Bal AJAFEY 1920

In beeld | Ajax - Feyenoord

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA de Klassieker tegen Feyenoord met 2-3 verloren. Edson Álvarez en Dusan Tadic namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden.

Tags

  • #AJAFEY

Socials