Heitinga over FC Union Berlin-uit: ‘Het kan een heksenketel worden’

Heitinga Persconferentie 1280
Heitinga Persconferentie 1280

Het moet beter dan een week geleden tegen FC Union Berlin. Daar waren John Heitinga en Jurriën Timber het bij de persconferentie in aanloop naar de return in de UEFA Europa League beiden wel over eens. Donderdag eindigde het duel in de Johan Cruijff ArenA met de Duitsers in 0-0. “We zullen het bij onszelf moeten zoeken”, sprak de oefenmeester in het Stadion An der alten Försterei.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

De aanwezige pers zag hoe Heitinga en Timber beiden achter een katheder de vragen van de journalisten beantwoordden. Aan het begin van het persmoment werd nog even gerefereerd aan het duel van een week geleden in Amsterdam.

"Die wedstrijd heeft ons veel informatie opgeleverd", zei Heitinga. "We zullen het nu vooral bij onszelf moeten zoeken als we willen winnen. Zij zullen niet veel anders gaan doen. Ze hebben een stug collectief en zijn momenteel gewoon titelkandidaat in Duitsland."

Timber sprak in redelijk gelijke bewoording over FC Union Berlin. "Wij hebben vooral invloed op ons eigen spel. We hadden vorige week veel de bal, maar creëerden weinig. Dat is wat we anders willen gaan doen. Het exacte plan ga ik niet vertellen. Maar we zullen zelf het verschil moeten maken door de ballen beter bij onze aanvallers af te leveren. Dat heeft onder andere met balsnelheid te maken. Onze aanvallers moeten op hun beurt weer anders gaan staan."

Inzetbaarheid Álvarez
Of Edson Álvarez er donderdagavond dan ook bij is, is nog niet honderd procent zeker. "Hij heeft het grootste gedeelte van de training wel meegedaan, maar we maken daar morgen een keuze over", kon Heitinga melden. "Hij is wel iemand die met pijn kan spelen. Het is een strijder. We zullen advies krijgen vanuit de medische staf, maar Edson zal zelf ook het laatste woord hebben."

Als de bal eenmaal rolt, verwacht Heitinga dat het zomaar een heet avondje kan worden. "Ik vind dat ze wel een speciaal stadion hebben. Er zijn meer staan- dan zitplaatsen. Ik heb ook al wat filmpjes voorbij zien komen van de sfeer. We weten wat ons te wachten staat. Het kan zomaar een heksenketel worden. Daar moeten we in de beginfase slim mee omgaan. Maar het moet in principe niet uitmaken waar we spelen. Als we morgen doen wat we moeten doen, dan heb ik er vertrouwen in."

Voor de 39-jarige trainer is het sowieso leuk om weer even terug te zijn in Berlijn. De ex-verdediger speelde zelf een seizoen bij een andere Berlijnse club: Hertha BSC. "Het is wel een ander gedeelte van de stad waar ik woonde en speelde. Maar het is leuk om hier weer te zijn. Hier heb ik toch met mijn gezin gewoond en hebben mijn kinderen op school gezeten. Ik ben er best wel trots op dat ik in de Bundesliga heb gevoetbald."

Tips voor Berlijn
Tot slot kreeg de oefenmeester de lachers nog op de hand toen hem werd gevraagd of hij nog tips had voor de fans die nu in Berlijn zijn. "Ik ben alweer een tijdje uit de stad, hè. Maar ik ging zelf graag naar de Kurfürstendamm. Daar heb je leuke restaurantjes en barretjes. Niet alleen voor de supporters. Ook voor jullie."

Gerelateerde artikelen

Berghuis Koud 1280

Liveblog | Dit was dag één in Berlijn

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke returnwedstrijd in de UEFA Europa League tegen FC Union Berlin. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

JR12691

In Beeld | Ajacieden trainen op de Toekomst voor reis naar Berlijn

Ajax belegde woensdagochtend zijn laatste training op sportcomplex de Toekomst in voorbereiding op de return tegen FC Union Berlin. De wedstrijdselectie reist vanmiddag via Schiphol naar Berlijn. Na het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA moeten de Ajacieden donderdag betere zaken doen in het stadion Stadion An der Alten Försterei.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

JR34889

Ajax met 22 spelers naar Berlijn voor return tegen FC Union

Ajax reist woensdag met 22 spelers naar Berlijn. Donderdag spelen de Amsterdammers vanaf 21:00 uur de belangrijke returnwedstrijd tegen FC Union Berlin. Hier vind je een overzicht van de spelers die John Heitinga heeft geselecteerd.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials