Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Dit was dag één in Berlijn

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke returnwedstrijd in de UEFA Europa League tegen FC Union Berlin. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Liveblog

23:20

Training Day

We sluiten de dag af met deze nieuwste editie van Training Day. In deze video blikken we terug op de dag van vandaag. Van het moment dat Ajax ging trainen op de Toekomst tot het bezoek aan het stadion.

Morgen zijn we weer terug met een nieuwe liveblog. Tot dan en slaap lekker.


21:21

Richting het hotel 🏨

Na een kort rondje kiezen de spelers weer de warmte op. De selectie keert terug in de catacomben van het stadion en keert zo terug naar het hotel. Daarmee zit de eerste dag van de trip naar Berlijn erop voor de spelers. Tijd om te gaan rusten.


21:08

Koud hè, Stevie? ❄️

Steven Berghuis 900 ??

21:01


20:55

Spelers maken een rondje 👀

De spelers van Ajax maakten ondertussen een rondje door het stadion in Berlijn. Even de sfeer proeven.


20:31

Heitinga over Rulli: 'Hij is heel comfortabel'

John Heitinga was op de persconferentie te spreken over Gero Rulli, de doelman die in januari naar Ajax kwam. "Hij heeft zich op cruciale momenten al kunnen onderscheiden. Gero is een keeper met heel veel potentie. Hij brengt iets extra's voor onze ploeg. Ook in balbezit."


20:11

Training in Amsterdam en inzetbaarheid Álvarez

Ajax koos ervoor om vandaag te trainen in Amsterdam en in Berlijn nog een bezoek te brengen aan het stadion. Trainer John Heitinga legt uit waar. Hij gaat gelijk in op de inzetbaarheid van Edson Álvarez tegen FC Union Berlin


20:05

Heitinga: 'Kan een heksenketel worden'

Heitinga Aan T Woord 900 ??

John Heitinga heeft vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik met FC Union Berlin. Volgens de trainer kan het na de 0-0 van afgelopen week wel een interessant duel worden, zeker als de Duitse fans achter de thuisploeg gaan staan.

"Het is wel een speciaal stadion. Er zijn meer staan- dan zitplaatsen. Ik heb wel wat filmpjes voorbij zien komen van de sfeer. We weten wat ons staat te wachten. Het kan een heksenketel worden. Daar moeten we in de beginfase slim mee omgaan. Maar het moet in principe niet uitmaken waar we spelen. Als we morgen doen wat we moeten doen, dan heb ik vertrouwen in een goede afloop."


19:19

Stadion An der alten Försterei 🏟️

We maken een rondje in het stadion van FC Union Berlin. Kijk maar mee.


16:01

Wir sind hier, FC Union Berlin 📍

Heitinga In Berlijn 900 ??

15:36

Ajax geland in Berlijn

Ajax is veilig geland in Berlijn. Even na 15:15 uur bereikte vlucht OR9521 Berlin Airport, waarna de Ajacieden per spelersbus richting hotel reisden. 

Na een korte rustperiode verkennen de mannen van trainer John Heitinga vanavond het Stadion An der Alten Försterei. In de thuishaven van FC Union Berlin blikken de hoofdtrainer en Jurriën Timber vervolgens vanaf 20:00 vooruit op de returnwedstrijd in de UEFA Europa League. De pre-match persco is live te volgen op de Ajax-kanalen. 

 


14:00

Veilige vlucht, Ajacieden!

De Ajacieden verblijven inmiddels in hogere sferen en zijn onderweg naar Duitsland. See you in Berlin! 


13:21

Checked in and (almost) ready for ✈️

En vanaf de Toekomst weer door naar Schiphol. De Ajacieden meldden zich begin van de middag op de vlieghaven. Vlucht OR9521 brengt de selectie naar de plek van bestemming: Berlijn, waar donderdagavond moet worden afgerekend met FC Union Berlin. Goede vlucht, Ajacieden!


12:45

Wedstrijdselectie bekend!

JR12638 ??

Kort na de laatste training op sportcomplex de Toekomst maakte Ajax-trainer John Heitinga zijn wedstrijdselectie bekend.

Deze 22 Ajacieden zijn geselecteerd voor de uitwedstrijd tegen FC Union Berlin: 

Maarten Stekelenburg
Gero Rulli
Remko Pasveer
Jurriën Timber
Calvin Bassey
Owen Wijndal
Devyne Rensch
Jorge Sánchez
Edson Álvarez
Davy Klaassen
Kenneth Taylor
Mohammed Kudus
Florian Grillitsch
Youri Regeer
Kian Fitz-Jim
Steven Bergwijn
Brian Brobbey
Dusan Tadic
Lorenzo Lucca
Steven Berghuis
Francisco Conceiçao
Jorrel Hato


12:00

De laatste training in Amsterdam

De Ajacieden belegden woendag hun laatste training op vertrouwde voetbalgrond. Luttele uren voordat de groep afreist naar Berlijn werden de puntjes op de i gezet tijdens de oefensessie op de Toekomst. Onze fotograaf legde de beste momenten vast. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

JR12691

In Beeld | Ajacieden trainen op de Toekomst voor reis naar Berlijn

Ajax belegde woensdagochtend zijn laatste training op sportcomplex de Toekomst in voorbereiding op de return tegen FC Union Berlin. De wedstrijdselectie reist vanmiddag via Schiphol naar Berlijn. Na het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA moeten de Ajacieden donderdag betere zaken doen in het stadion Stadion An der Alten Försterei.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

JR34889

Ajax met 22 spelers naar Berlijn voor return tegen FC Union

Ajax reist woensdag met 22 spelers naar Berlijn. Donderdag spelen de Amsterdammers vanaf 21:00 uur de belangrijke returnwedstrijd tegen FC Union Berlin. Hier vind je een overzicht van de spelers die John Heitinga heeft geselecteerd.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

Heitinga 900 2023 02 12 Ajax RKC Waalwijk 0458

Persconferentie voor de Klassieker donderdag live te zien

John Heitinga schuift donderdag 16 maart aan voor zijn persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het persmoment begint om 14:45 uur en is live te volgen op Ajax.nl, in de Ajax App en op ons YouTube-kanaal.

Tags

  • #AJAFEY

Socials