Heitinga spreekt over frustrerende avond: 'Deze doet wel pijn'

De uitschakeling in de UEFA Europa League doet John Heitinga pijn, geeft hij toe. De trainer van Ajax spreekt dan ook over een frustrerende avond tegen FC Union Berlin: 3-1. "We hebben FC Union Berlin met de eerste twee goals in hun kracht gebracht."

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA
  • #Heitinga

Socials

Toch wilde de trainer niet helemaal bij de pakken neer gaan zitten. "Het veldspel was goed. Het was misschien wel één van onze betere wedstrijden. Je moet het geluk af en toe aan je zijde hebben. Dat hadden we vandaag niet. We hebben alles geprobeerd. Ik kan de jongens niks verwijten. Ze hebben de hele wedstrijd gas gegeven. Alleen de cijfers liegen er niet om; we verliezen met 3-1 en liggen uit Europa."

Hoewel de frustratie nu groot is na de nederlaag, denkt Heitinga al aan de volgende wedstrijd die op het programma staat: Vitesse-uit. "De geestkracht is sterker dan een vermoeid lichaam. We moeten snel herstellen."

Mentale veerkracht
De knop moet dus direct om. "We moeten wel. We spelen nog voor twee prijzen. Ik ben ervan overtuigd dat als wij met deze houding en intensiteit blijven spelen, dat we volgend jaar Champions League spelen. Het is zonde dat we nu uit Europa liggen, maar we gaan hier sterker uitkomen. Daar ben ik van overtuigd."

Gerelateerde artikelen

Davy Klaassen Balende 1280

Dit was FC Union Berlin - Ajax

Ajax heeft met 3-1 verloren bij FC Union Berlin en is daardoor uitgespeeld in Europa. Lees via ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials