Liveblog

Aan het verbinden . . .

Dit was FC Union Berlin - Ajax

Ajax heeft met 3-1 verloren bij FC Union Berlin en is daardoor uitgespeeld in Europa. Lees via ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Liveblog

23:59

Dit was FC Union Berlin - Ajax

Berghuis Baalt Na Duel 900 ??

De samenvatting van FC Union Berlin - Ajax vind je exclusief terug in de Ajax App. Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier.


23:45

Heitinga: 'Deze doet wel pijn'

De uitschakeling in de UEFA Europa League doet pijn, vertelt John Heitinga. "We hebben FC Union Berlin met de eerste twee goals in hun kracht gebracht."

Check ook de reactie van Devyne Rensch op onze site en in de Ajax App.


23:31

Klaassen: 'Efficiëntie is belangrijk in het voetbal'

Klaassen Balende Union 900 ??

Davy Klaassen baalde stevig na de nederlaag bij FC Union Berlin: 3-1. "Wij waren het beste elftal, hadden de beste kansen, maar de efficiëntie van Union Berlin heeft ons de das om gedaan. Zij creëerden alleen wat toen wij naar voren gingen."

"Juist dat het op deze manier gaat, met alle emoties en beslissingen is balen. Wij wisten dat het moeilijk zou zijn, want Union staat niet voor niets tweede in de Duitse competitie. Wij hebben goed gecontroleerd, maar efficiëntie is belangrijk in het voetbal.”


23:17

Tadic: 'Voetbal kan een vreemde sport zijn'

Tadic Baalt FCUAJA 900 ??

Dusan Tadic baalde vreselijk na de uitschakeling in de UEFA Europa League tegen FC Union Berlin. Na afloop van het duel in Duitsland ging hij in gesprek met de verslaggever van Veronica. "Voetbal kan soms een vreemde sport zijn. Ik vond ons het betere team van de twee. We brachten FC Union Berlin af en toe in moeilijkheden, vond ik. En dan krijg je een goal tegen via een penalty. Het was echt een vreemde wedstrijd, zoals ik al zei. Ik ben wel trots op hoe het team heeft gestreden."

"Maar natuurlijk ben ik wel teleurgesteld", zei de captain er direct achteraan. "Zij spelen een moeilijk spelletje. FC Union Berlin is goed in de counter en standaardsituatie. We hadden dit soort goals niet tegen moeten krijgen."

De thuisploeg kreeg na iets meer dan een kwartier spelen een strafschop na hands van Calvin Bassey. Daarmee werden de Duitsers in het zadel geholpen. De aanvoerder van Ajax was het alleen niet eens met beslissing van de scheidsrechter. Die gaf de penalty na ingrijpen van de VAR. "Bassey stond 30 centimeter van de tegenstander vandaan. Wat had hij anders kunnen doen? Helaas kregen we daarna een doelpunt tegen na een fout aan onze kant. Maar ook daarna hadden wij nog kansen om te scoren."

Dat gebeurde vrij rap in de tweede helft via Mohammed Kudus. "Na de 2-1 had ik ook het idee dat we de wedstrijd konden omkeren", klonk Tadic nog hoopvol. "Maar toen scoorden ze snel uit een corner. Daarna werd het moeilijk voor ons. En dan nog vond ik ons echt beter. Daarom vind ik dat wij door hadden moeten gaan. Het is bad luck."


23:06

😔

Balen Na Afloop Kudus 900 ??

22:50

FT // 3-1

Het is afgelopen in Duitsland. Ajax verliest met 3-1 op bezoek bij FC Union Berlin en is Europees uitgeschakeld.


22:42

Kans Becker, Rulli keert

Union Berlin krijgt op de counter een goede kans op de 4-1, maar Gero Rulli weet ten koste van een corner te keren.  


22:41


22:37


22:35

Tijd tikt weg in Ajax' nadeel

Brobbey Man In Rug 900

De tijd tikt weg in het nadeel van Ajax. De ploeg van John Heitinga omsingelt Union Berlin rond de zestien, maar tot gevaar leidt het nauwelijks de laatste fase.

Die enorme kans voor Mohammed Kudus had de aansluitingstreffer voor Ajax moeten betekenen.


22:27

Nog twintig minuten

Bergwijn Achtervolging 900

Nog twintig minuten aan officiële speeltijd te gaan. Kan Ajax nog een ommekeer bewerkstelligen?


22:20


22:19

Kudus met een enorme kans

Ohhh Kudus. Wat een enorme kans voor Ajax. Na een geweldige aanval wordt Mohammed Kudus vrijgespeeld. De Ghanees heeft alle ruimte om uit te halen, maar schiet wild naast.

Dit had de aansluiting voor Ajax moeten zijn.


22:16

Ajax heeft een klein wondertje nodig

Treurnis Berghuis 880

Een penalty, een fout van onze doelman Gero Rulli en een kopbal uit een corner. Waar vooraf voor werd gevreesd is uitgekomen. Ajax moet in de achtervolging en heeft een klein wondertje nodig. 

Een snelle goal is gewenst.


22:07

😒😒

En meteen 3-1. Oud-Ajacied Danilho Doekhi kopt binnen na een corner. 

Ongelooflijk, de marge is weer twee en Ajax kan opnieuw beginnen.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Berghuis Koud 1280

Liveblog | Dit was dag één in Berlijn

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke returnwedstrijd in de UEFA Europa League tegen FC Union Berlin. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

JR34889

Ajax met 22 spelers naar Berlijn voor return tegen FC Union

Ajax reist woensdag met 22 spelers naar Berlijn. Donderdag spelen de Amsterdammers vanaf 21:00 uur de belangrijke returnwedstrijd tegen FC Union Berlin. Hier vind je een overzicht van de spelers die John Heitinga heeft geselecteerd.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

Heitinga Persconferentie 1280

Heitinga over FC Union Berlin-uit: ‘Het kan een heksenketel worden’

Het moet beter dan een week geleden tegen FC Union Berlin. Daar waren John Heitinga en Jurriën Timber het bij de persconferentie in aanloop naar de return in de UEFA Europa League beiden wel over eens. Donderdag eindigde het duel in de Johan Cruijff ArenA met de Duitsers in 0-0. “We zullen het bij onszelf moeten zoeken”, sprak de oefenmeester in het Stadion An der alten Försterei.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials