Heitinga trots: 'Ze hebben de juiste winnaarsmentaliteit getoond'

Ajax won maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 3-1 van NAC Breda. De Ajacieden keken bij rust tegen een 0-1-achterstand aan, maar de ploeg van John Heitinga toonde in het tweede bedrijf veerkracht. "We hebben de individuele kwaliteiten om het verschil te maken."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Heitinga was niet tevreden over het spel wat zijn ploeg de eerste helft op de mat legde. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was niet goed en misschien heb ik de jongens daarin tactisch overvraagd", vertelde Heitinga na afloop van het duel.

"We kwamen niet in de juiste veldbezetting en werden slordig. Hierdoor speelden we onszelf eigenlijk uit de wedstrijd. NAC wist de ruimtes goed te bespelen, waardoor we niet in de duels kwamen. En als we in duels kwamen, verloren we deze. Je mag van geluk spreken dat het bij rust dan maar 0-1 staat."

Goede tweede helft
Gabriel Misehouy sluit zich aan bij de mening van zijn oefenmeester. "De eerste helft was zeer matig van onze kant. We kwamen niet echt tot voetballen en waren erg onrustig." De zeventienjarige Amsterdammer zag dat Jong Ajax zich wel goed herpakte. "We hebben als team gestreden en kregen het publiek achter ons. We bleven maar gaan, dus ik kijk wel terug op een goede tweede helft."

"De trainer heeft ons in de rust aangepakt", vervolgde de doelpuntenmaker. "Hij zei dat we voor het eigen publiek niet zo matig konden spelen. We moesten volle bak druk gaan zetten en dat heeft goed uitgepakt."

Jonge ploeg
Jong Ajax heeft in vergelijking met vorig seizoen een erg jonge ploeg. "We hadden sowieso verwacht dat het dit jaar moeizamer zou gaan, maar ik vind dat het tot nu toe best wel goed gaat. Het gaat wel beter dan verwacht", aldus Misehouy. 

Trainer Heitinga is trots op de jongens. "Tuurlijk ben je blij met de drie punten, maar vooral hoe ze het gedaan hebben. Met een bepaalde winnaarsmentaliteit en gif. In de eerste helft lukte het niet, maar in de tweede helft wel. De jongens hebben het geweldig gedaan en gestreden zoals het hoort als Ajacied." 

Gerelateerde artikelen

Highlightsjongajax

Highlights Jong Ajax - NAC Breda | Opleving na rust

Jong Ajax heeft maandagavond een nieuwe overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst met 3-1 van NAC Breda. Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni namen de Amsterdamse treffers na rust voor hun rekening.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajax1

Uitstekende tweede helft brengt Jong Ajax zege op NAC

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe thuiszege op NAC Breda geboekt. De ploeg van John Heitinga keek halverwege tegen een achterstand aan, maar wist in de tweede helft orde op zaken te stellen: 3-1. Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni tekenden voor de Amsterdamse doelpunten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Axel Dongen Cloes Oss (1)

Samenvatting Top Oss - Ajax

Jong Ajax wacht nog op de eerst uitoverwinning van het seizoen. Na nederlagen bij Roda JC en ADO Den Haag volgde vrijdagavond een puntendeling met Top Oss. De Amsterdamse beloften kwamen via Christian Rasmussen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar moesten na een uur spelen de gelijkmaker incasseren. Jong Ajax blijft zodoende negende in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials