Uitstekende tweede helft brengt Jong Ajax zege op NAC

Jongajax1
Jongajax1

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe thuiszege op NAC Breda geboekt. De ploeg van John Heitinga keek halverwege tegen een achterstand aan, maar wist in de tweede helft orde op zaken te stellen: 3-1. Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni tekenden voor de Amsterdamse doelpunten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax keek bij rust tegen een 0-1-achterstand aan, maar mocht daarover niet klagen. De meeste en vooral ook beste kansen waren voor de bezoekers. De Ajacieden wisten met kunst – en vliegwerk de eerste twintig minuten te overleven, maar na 23 minuten viel de 0-1 toch. Spits Van der Sande werkte een voorzet vanaf rechts met een hakje binnen: 0-1. Ajax zat niet lekker in de wedstrijd en zag tot overmaat van ramp Amourricho van Axel Dongen geblesseerd uitvallen.

Heitinga bracht Ar’jany Martha als vervanger en wisselde tijdens de rust Mateja Milovanovic voor Diyae Jermoumi.

Opleving na de rust
Geholpen door een snelle opsteker kwam Jong Ajax in de tweede helft beduidend beter voor de dag. Pierie kopte in de 48e minuut de 1-1 binnen. Hij was attent op een rebound die ontstond door een kopbal van Donny Warmerdam.

Jong Ajax dacht in de 54e minuut op 2-1 te komen, maar een treffer van Misehouy werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo’n vijf minuten later was het toch raak voor de uitblinker voor de tweede helft. Na een prima steekpass van Sontje Hansen schoot de vleugelaanvaller keurig binnen.

Hansen had hier een prima aandeel, maar liet later in negatief opzicht van spreken. Na ruim zeventig minuten ontstond er een flink opstootje, waarbij uiteindelijk Hansen en NAC’er Agougil van het veld werden gestuurd.

Met tien tegen tien maakte Ajax vol jacht op de 3-1. Na een vlammend schot van Martha en een kopbal van Pierie die nog zonder succes bleven, besliste Giovanni in de 81e minuut de wedstrijd. Hij was het meest alert bij een bal die bleef hangen in de NAC-zestien, kwam erg hoog en knikte de 3-1 krachtig tegen de touwen.

Jong Ajax - NAC Breda 3-1 (0-1)
23. Van der Sande
48. Pierie 1-1
59. Misehouy 2-1
81. Giovanni 3-1

74. Rode kaarten: Hansen (Jong Ajax) en Agougil (NAC)

Jong Ajax: Kremers, Aertssen, Warmerdam, Pierie, Jermoumi (46. Milovanovic), Fitz-Jim, Delgado (90+3. Kjaer), Misehouy (78. Giovanni), Hansen, Rasmussen, Van Axel Dongen (38. Martha)

Gerelateerde artikelen

Axel Dongen Cloes Oss (1)

Samenvatting Top Oss - Ajax

Jong Ajax wacht nog op de eerst uitoverwinning van het seizoen. Na nederlagen bij Roda JC en ADO Den Haag volgde vrijdagavond een puntendeling met Top Oss. De Amsterdamse beloften kwamen via Christian Rasmussen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar moesten na een uur spelen de gelijkmaker incasseren. Jong Ajax blijft zodoende negende in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials