Heitinga: 'Verloren van een betere ploeg'

John
John

Voor Ajax O19 eindigde het UEFA Youth League-avontuur zaterdag tegen Benfica. Trainer John Heitinga stelde na afloop dat zijn ploeg terecht z’n meerdere had moeten erkennen.

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O19

Socials

"We moeten de conclusie trekken dat wij verloren hebben van een team dat beter was vandaag", stelde Heitinga. "Zeker in volwassenheid, ook in ritme en tempoverschil en zeker ook in een stukje gogme. Zij waren slimmer.”

De coach noemde zijn ploeg vooral ‘heel slordig’. “We wisten dat zij loerden in de 1e en 2e fase van onze opbouw. Daarin maakten wij hun eigenlijk sterker. De 1e goal was daarin denk ik typerend. Natuurlijk speelden we vandaag tegen een ouder team, dat ook meer ervaring heeft in de Youth League. Een aantal jongens van Benfica speelt al minimaal 3 jaar op dit podium. Dan is de vraag hoe je je daar tegen gaat wapenen. Dat was niet goed genoeg.”

Tags

  • #UYL
  • #Ajax O19

Socials

Gerelateerde artikelen

Lachen Training Ajax O19

Ontspannen en gevarieerde 'day-after' voor Ajax O19

Ajax O19 heeft een relaxte 'day-after' achter de rug. De talentvolle ploeg van John Heitinga bereikte dinsdag de halve finale van de UEFA Youth League door FC Midtjylland in de kwartfinale met 1-3 te verslaan. De woensdag in Nyon stond in het teken van trainen, rusten en een rondleiding door het hoofdkwartier van de UEFA. Dat deden de Ajacieden onder toeziend oog van onze fotograaf.

Tags

  • #AjaxO19
  • #UYL

Socials