Heitinga: 'We zijn nog volop in de race'

Ajax-trainer John Heitinga verscheen donderdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen FC Union Berlin met gemengde gevoelens voor de camera. "Ik denk dat wij veel beter kunnen."

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU
  • #Heitinga

Socials

"Wij hebben vandaag (donderdag, red.) als collectief gestreden. De jongens wilden tot het gaatje gaan, maar ik denk dat wij op individueel niveau en op teamniveau gewoon aan de bal veel beter kunnen", zei Heitinga na afloop van het Europese treffen.

Gretigheid
"Iedereen is heel gretig en wil graag en je weet ook dat je tegen een hele stugge tegenstander speelt. Ze staan niet voor niets tweede in de Bundesliga. Dan moeten wij ook goed zijn", realiseerde de hoofdtrainer van Ajax zich. "Die momenten waren er wel, maar dan maakten we de verkeerde keuze aan de bal of dan vertraagden we het spel."

Heitinga vindt niet dat Ajax angstig was in de eerste helft. "Het zou niet goed zijn als er angst in mijn ploeg zit. We waren wel geduldig en wilden graag op balbezit spelen. Dat is goed, maar dan gaat het ook om het tempo en dat we een overtal creƫren."

Individuele kwaliteiten
De hoofdtrainer is van mening dat Ajax genoeg individuele kwaliteiten heeft om het verschil te maken in aanvallend opzicht. "Ik denk dat we dit de afgelopen weken ook hebben gezien. Als wij elkaar goed weten te vinden, maak ik me absoluut geen zorgen."

"We weten dat het volgende week een zware klus wordt. FC Union Berlin is een stugge ploeg en dan is het aan ons om te gaan finetunen wat er vandaag beter kon."

Europees debuut
Heitinga zat donderdagavond voor de eerste keer op de bank bij een Europees duel en daar genoot hij van. "Maar tegelijkertijd wil je naar die volgende ronde. Europese avonden zijn bijzonder. Het moment dat je de Johan Cruijff ArenA inloopt, weet je dat het een Europese avond is."

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Doekhi 1280

Verslag | Ajax en FC Union Berlin in evenwicht in Johan Cruijff ArenA

Ajax heeft donderdagavond het heenduel in de tussenronde van de UEFA Europa League gelijkgespeeld. De Ajacieden wisten evenals FC Union Berlin geen doelpunt te produceren, waardoor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde zoals deze begon: 0-0. De returnwedstrijd in Berlijn is hierdoor allesbeslissend.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

Kudus Sprintduel 1280

In beeld | Ajax - FC Union Berlin

Ajax - FC Union Berlin is 0-0 geworden. Het tweeluik in de play-offs van de UEFA Europa League wordt dus volgende week in Berlijn beslecht. Bekijk in dit artikel de foto's terug van het duel in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

Edson Applaus 1280

Lees alles terug over Ajax - FC Union Berlin: 0-0

Er is niet gescoord bij de wedstrijd Ajax - FC Union Berlin: 0-0. De beslissing in de play-offs van de UEFA Europa League valt dus volgende week in Berlijn. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials