Verslag | Ajax en FC Union Berlin in evenwicht in Johan Cruijff ArenA

Bergwijn Doekhi 1280
Bergwijn Doekhi 1280

Ajax heeft donderdagavond het heenduel in de tussenronde van de UEFA Europa League gelijkgespeeld. De Ajacieden wisten evenals FC Union Berlin geen doelpunt te produceren, waardoor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde zoals deze begon: 0-0. De returnwedstrijd in Berlijn is hierdoor allesbeslissend.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

Ajax hervatte zijn Europese seizoen met een wedstrijd in de tussenronde van de Europa League. John Heitinga besloot voor het treffen met Union Berlin twee wijzigingen door te voeren in de basisopstelling. Edson Álvarez fungeerde tegen de Duitsers als verdedigende middenvelder, waardoor er in het hart van de verdediging een plekje vrijkwam voor Calvin Bassey. Davy Klaassen begon op de bank, terwijl Steven Bergwijn terugkeerde in de basis voor Francisco Conceição.

De Bundesliga-club probeerde Ajax vanaf het eerste fluitsignaal te verrassen door met duelkracht druk op de Amsterdamse defensie uit te oefenen, maar de ploeg van Heitinga stond positioneel goed opgesteld.

Balbezit voor Ajax
De aanvalsdrift van de Duitsers ging daarna liggen en maakte plaats voor een afwachtende houding. Union Berlin schonk Ajax het balbezit en probeerde in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Het baltempo bij de Ajacieden lag te laag, waardoor de Amsterdammers er niet in slaagden om echt gevaarlijk te worden.

De gevaarlijkste momenten van het eerste bedrijf kwamen van de uitploeg. Enkele hachelijke momenten voor het doel van Ajax mondden echter niet uit in een openingstreffer, waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.

Tactische wijziging
Heitinga besloot in de rust een tactische wijziging door te voeren. Owen Wijndal bleef in de kleedkamer achter voor Brian Brobbey, die in de punt ging spelen. Dit wierp kort na rust bijna zijn vruchten af, maar Brobbey kon een goede pass van Tadic in het zestienmetergebied van de Duitsers niet goed controleren met zijn borst.

FC Union Berlin was aan de andere kant ook gevaarlijk via Thorsby, de middenvelder kon een puntgave voorzet van dichtbij met zijn hoofd niet promoveren tot doelpunt. Rulli pareerde de inzet op spectaculaire wijze. Even later wist de Noor de Argentijnse sluitpost wel te verschalken, maar de goal werd afgekeurd wegens hands.

Zowel Ajax als de Bundesliga-club slaagde er in de slotfase niet meer in om grote kansen te creëren. Het duel in Amsterdam eindigde hierdoor zoals het begon: 0-0. De Ajacieden spelen volgende week donderdag in Berlijn de returnwedstrijd tegen FC Union Berlin.

Ajax – FC Union Berlin 0-0 (0-0)

Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal (46. Brobbey); Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn (75. Klaassen)

Gerelateerde artikelen

Edson Applaus 1280

Lees alles terug over Ajax - FC Union Berlin: 0-0

Er is niet gescoord bij de wedstrijd Ajax - FC Union Berlin: 0-0. De beslissing in de play-offs van de UEFA Europa League valt dus volgende week in Berlijn. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

Timber Reactie AJAFCU 1280

Timber vond het 'een lastige wedstrijd' tegen FC Union Berlin: 'Ze stonden goed'

Jurriën Timber erkende donderdagavond na het duel met FC Union Berlin dat Ajax aan de bal niet goed genoeg had gespeeld. De wedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League tegen de Duitsers eindigde dan ook in 0-0. "Het was een lastige wedstrijd. Dat kon iedereen wel zien, denk ik. Het is moeilijk om tegen deze ploeg een kans te creëren."

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU
  • #Timber

Socials

Heitinga1280

Heitinga: 'We zijn nog volop in de race'

Ajax-trainer John Heitinga verscheen donderdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen FC Union Berlin met gemengde gevoelens voor de camera. "Ik denk dat wij veel beter kunnen."

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU
  • #Heitinga

Socials