Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees alles terug over Ajax - FC Union Berlin: 0-0

 • Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Union Berlin.
 • Het was het 51e duel van Ajax in de UEFA Europa League.
 • De return in Berlijn is op donderdag 23 februari om 21:00 uur.

Liveblog

23:59

Samenvatting in de Ajax App

Klaassen900

Met de mededeling dat de samenvatting te zien is in de Ajax App sluiten we het liveblog voor vandaag af. Komende zondag zijn we terug met een nieuw liveblog: dan speelt Ajax opnieuw thuis, tegen Sparta.


22:37

Timber: 'Het was een lastige wedstrijd, dat kon iedereen wel zien'

Jurriƫn Timber zag dat Ajax het donderdagavond moeilijk had in eigen huis tegen FC Union Berlin. De wedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League eindigde in 0-0. Dat de thuisploeg de nul hield was wel een pluspunt, vond de verdediger.

"Je weet dat het lastig wordt tegen deze tegenstander. Alleen aan de bal vond ik het vandaag niet goed genoeg. Ze stonden goed en compact. Ze hielden ook wel druk op de bal op het moment dat wij door wilden voetballen."


22:29

Heitinga: 'We zijn nog volop in de race'

John Heitinga verscheen donderdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen FC Union Berlin met gemengde gevoelens voor de camera. "Ik denk dat wij veel beter kunnen."21:17

Bedankt, supporters!

Geen goals vanavond in de Johan Cruijff ArenA, helaas! Maar bedankt voor jullie support šŸ™.


20:59

Bassey: 'We hadden moeite om erdoorheen te voetballen'

Bassey Close AJAFCU 900 ??

Ajax had tegen FC Union Berlin veelvuldig de bal, maar kon weinig kansen creƫren. De Duitsers stonden uitstekend gegroepeerd en de ploeg van John Heitinga had daar moeite mee. Dat erkende verdediger Calvin Bassey ook na afloop. "We stonden vooral in de eerste helft te breed. In de tweede helft stonden weer meer bij elkaar. Dat is ons spel, met korte en snelle combinaties. Maar goed, FC Union Berlin heeft een goed team, met vechters. We hadden moeite om bij hun erdoorheen te voetballen."

Bassey had liever tegen een ploeg gespeeld, die meer naar voren voetbalt. "Het is makkelijker als teams druk zetten, maar als ze zo teruggetrokken staan is het moeilijk voetballen. Dan moet je echt hard werken voor elkaar om de ruimtes te zoeken."

De verdediger vocht zelf tijdens de wedstrijd mooie duels uit met ex-Ajacied Sheraldo Becker. "Ik ben fysiek sterk. Ik probeer op die manier mijn sterke punten te benutten. Als ik dan de bal heb, geef ik 'm aan Kenneth Taylor bijvoorbeeld, zodat hij voor de opbouw kan zorgen."


20:39

FT // 0-0

Het heenduel tussen Ajax en FC Union Berlin eindigt zonder doelpunten en daarmee onbeslist: 0-0.

De beslissing valt volgende week op Duitse bodem.


20:34

4 minuten blessuretijd

Taylor Overtreding 900

De wedstrijd wordt met vier minuten verlengd. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.


20:24

Slotfase in de Johan Cruijff ArenA

Bassey Staart Naar Grond 900

Nog tien minuten aan officiƫle speeltijd te gaan. Kan Ajax nog wat uitrichten in de slotfase?


20:20

Tadic naar links na entree Klaassen

Tadic In Duel AJAFCU 900

Davy Klaassen is dus binnen de lijnen gekomen voor Steven Bergwijn. Dusan Tadic verkast naar de linkerflank, waardoor Ajax weer met drie man voorop speelt. Klaassen en Mohammed Kudus spelen achter Brian Brobbey, terwijl Steven Berghuis de rechterflank bestrijkt.


20:18


20:12

Goal Union Berlin afgekeurd

Union Berlin denkt op 0-1 te komen, maar Morten Thorsby heeft hands gemaakt in zijn aanname en de goal wordt afgekeurd op advies van de VAR.

Hopelijk geeft deze meevaller Ajax nieuwe energie.


20:05

Goede ingreep Bassey

Jurriƫn Timber gaat onder een lange bal van FC Union Berlin door, maar Calvin Bassey helpt zijn partner in het hart van de verdediging. De Nigeriaanse centrumverdediger voorkomt met een sterke sliding dat Kevin Behrens tot een gevaarlijk schot komt.


20:01

Rulli voorkomt met goed keeperswerk de 0-1

FC Union Berlin krijgt een vrije trap op zo'n meter of achttien van het doel. Josip Juranović neemt plaats achter de bal, maar stuit op de vuisten van Gero Rulli.

Een minuut later volgt een enorme kans voor FC Union Berlin. Oud-Heerenveen-speler Morten Thorsby heeft de hoek voor het uitkiezen, maar kopt rechtdoor, precies in de nabijheid van Ruli, die wederom redt.

De Argentijn toont zich van grote waarde voor Ajax.


19:56

Goede kans voor Brobbey, aanname niet goed

Ajax krijgt vlot in de tweede helft een goede kans. Dusan Tadic steekt Brian Brobbey met een geweldige pass weg. Helaas is de aanname met de borst van de invaller niet goed, waardoor de kans verloren gaat.

Zonde, dit oogde zeer dreigend.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Bergwijn Doekhi 1280

Verslag | Ajax en FC Union Berlin in evenwicht in Johan Cruijff ArenA

Ajax heeft donderdagavond het heenduel in de tussenronde van de UEFA Europa League gelijkgespeeld. De Ajacieden wisten evenals FC Union Berlin geen doelpunt te produceren, waardoor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde zoals deze begon: 0-0. De returnwedstrijd in Berlijn is hierdoor allesbeslissend.

Tags

 • #UEL
 • #AJAFCU

Socials

Timber Reactie AJAFCU 1280

Timber vond het 'een lastige wedstrijd' tegen FC Union Berlin: 'Ze stonden goed'

Jurriën Timber erkende donderdagavond na het duel met FC Union Berlin dat Ajax aan de bal niet goed genoeg had gespeeld. De wedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League tegen de Duitsers eindigde dan ook in 0-0. "Het was een lastige wedstrijd. Dat kon iedereen wel zien, denk ik. Het is moeilijk om tegen deze ploeg een kans te creëren."

Tags

 • #UEL
 • #AJAFCU
 • #Timber

Socials

Heitinga1280

Heitinga: 'We zijn nog volop in de race'

Ajax-trainer John Heitinga verscheen donderdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen FC Union Berlin met gemengde gevoelens voor de camera. "Ik denk dat wij veel beter kunnen."

Tags

 • #UEL
 • #AJAFCU
 • #Heitinga

Socials