Helaas geen supporters bij Ajax - RKC

Ajax RKC Tadic
Ajax RKC Tadic

Ajax speelt het oefenduel van zaterdag tegen RKC helaas zonder publiek. Aanleiding is dat nog geen vergunning is afgegeven door de gemeente Amsterdam. Daardoor heeft de club niet de formele toestemming die nodig is om de gewenste plusminus 9.000 toeschouwers toe te laten. De totale capaciteit van de Johan Cruijff ArenA is sinds deze zomer ruim 55.500

Tags

  • #AJARKC

Socials

Ajax speelt in het kader van de Eredivisie Comeback thuisduels tegen RKC (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus). Al op 15 juli werd een vergunningsaanvraag voor beide wedstrijden bij de gemeente Amsterdam ingediend. Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen. Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9.000 supporters te vullen, hetgeen ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit is.

Omdat de vergunning maandagavond nog steeds niet was afgegeven, heeft Ajax die plannen nu noodgedwongen moeten staken. Ajax stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat er tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn en zal opnieuw met de gemeente in contact treden om de vergunning te krijgen.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony

Blok 3 is van start ✅

De laatste fase richting de start van het nieuwe seizoen is voor Ajax ingegaan. De selectie van Erik ten Hag begon zaterdag aan de laatste van in totaal 3 trainingsblokken.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Ajax Juicht

Eredivisieseizoen Ajax start op Het Kasteel

Het competitieprogramma voor de eerste 21 speelronden is door de KNVB bekendgemaakt. Ajax speelt zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie op zondag 13 september uit tegen Sparta Rotterdam. Op zaterdag 19 september ontvangt de ploeg van Erik ten Hag RKC Waalwijk in Amsterdam. Jong Ajax start het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op 30 augustus op sportpark de Toekomst tegen Roda JC.

Tags

  • #Eredivisie
  • #KeukenKampioenDivisie

Socials

2019 11 10 Ajax FC Utrecht 092

Ajax oefent tegen FC Utrecht en RKC

Ook de 2e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is bekend. In het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback treft Ajax op 13 augustus FC Utrecht. Eerder werd al bekend dat op 8 augustus tegen RKC wordt gespeeld. Aanvang van beide duels is 18:45 uur.

Tags

  • #PreSeason

Socials