Henrion: 'Logisch om naar Ajax te gaan'

Martin Henrion heeft dinsdag zijn krabbel gezet onder zijn contract. De zestienjarige doelman straalt na de ondertekening en is blij met de overstap. "Ajax is een van de beste opleidingsclubs."

Tags

  • #Henrion

Socials

"Ik voel me goed en het was een schitterende dag", begint de aanwinst voor de camera. Naast Ajax waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de doelman. "Ajax is een van de beste opleidingsclubs. Ze hebben veel vertrouwen in de jeugd en daarom was het logisch om hierheen te gaan. Ik heb gelijk voor Ajax gekozen."

Belgische Ajacieden
Henrion wordt de volgende Belg binnen de club. Zo spelen inmiddels spelers als Mika Godts, Ethan Butera en Rayane Bounida bij Ajax. "Ik dacht, als zij die stap kunnen maken, dan moet mij dat ook lukken." De Belg noemt zichzelf een moderne keeper. "Ik ben goed op de lijn, met de voeten en in de lucht. Het voetenwerk van Ederson is een voorbeeld voor mij."

Tot slot lacht hij wanneer het over de Nederlandse taal gaat. "Ik spreek het nog niet, maar wil het wel leren."

Gerelateerde artikelen

Martin Henrion

Ajax contracteert Martin Henrion

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Martin Henrion over de overgang van de zestienjarige doelman naar Amsterdam. De Belg tekent in Amsterdam een contract dat op 1 juli 2024 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2027. De overstap van Henrion is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Henrion

Socials

Justinkluiverttop10

Top 10 Goals | Justin Kluivert

Twintig jaar na de laatste wedstrijd van 'papa Patrick' voor Ajax 1, debuteerde Justin Kluivert in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de met 1-3-gewonnen wedstrijd bij PEC Zwolle liet toenmalig Ajax-coach Peter Bosz de nieuwste Kluivert-telg ruiken aan het grote werk. Twee maanden later, maart 2017, maakte hij zijn eerste Ajax-treffer. Kluivert bleef tot de zomer van 2018 en vertrok toen naar AS Roma. Vanwege zijn 25e verjaardag hebben we tien doelpunten geselecteerd van de buitenspeler.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

O18 4Mei

Blik op de Toekomst | Goed nieuws voor O18 na overwinning

Het was een rustige zaterdag voor de Ajax-jeugd. Wel won de O18 als kersverse voorjaarskampioen een belangrijk duel met FC Utrecht en greep het Ajax Vrouwen Talententeam naast de titel. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials