Herbeleef de succesjaren uit de jaren zeventig met 'De Gouden Trilogie'

Ticketshop 1920X1080 2 (2)
Ticketshop 1920X1080 2 (2)

Het is een ideaal uitje net voor, tijdens of na de feestdagen: een bezoek aan onze kortlopende stadiontour 'De Gouden Trilogie'. Het was afgelopen mei vijftig jaar geleden dat Ajax voor de derde opeenvolgende keer de Europacup I won. Om die reden staan we tussen 19 december en 7 januari graag stil bij deze unieke periode uit onze clubhistorie. En jij kunt er bij zijn!

Tags

  • #DeGoudenTrilogie

Socials

Driemaal op rij de beste van Europa worden: het is een haast ongeëvenaarde prestatie. In de lange geschiedenis van het voetbal slaagden alleen Real Madrid, Bayern München en Ajax daarin.

Succestijden herbeleven
Ajax deed het begin jaren zeventig en dat lichten we nu, een halve eeuw na dato, graag nogmaals uit. Trots en blij zijn we met de stadiontour 'De Gouden Trilogie', waarbij je in de Wenenzaal op fraaie wijze de succestijden kunt herbeleven aan de hand van prachtige foto's en een film die je op je gemak kunt bekijken in onze bioscoopzaal. Bovendien kun je op de foto met de Europacup I.

Daarnaast worden nog meer bijzondere items uit het historisch archief tentoongesteld. Denk hierbij aan officiële wedstrijdshirts, maar bijvoorbeeld ook aan de originele toegangskaarten en het programmaboekje van de finale van 1973 tegen Juventus, het duel waarin Johnny Rep zich al vroeg in de wedstrijd tot matchwinner kroonde: 1-0.

Veel museumwaardige items
Maar ook officiële medailles van de Europacup-zege uit 1971 en de verkiezing tot Nederlands sportploeg van een jaar later behoren tot de museumwaardige items. Het zijn uitingen van een fraai stukje sportgeschiedenis waar je doorgaans niet mee in aanraking zou komen, maar die je nu met eigen ogen kunt aanschouwen.

Let op: 'De Gouden Trilogie' draait in totaal tweeënhalve week, dus zorg dat je niet te laat bent. De expositie is eenvoudig te bezoeken tijdens een Klassieke-, Guided- of VIP-stadiontour.

Bestel nu jouw ticket

Gerelateerde artikelen

Mistwedstrijd1920

On This Day | Ajax domineert in befaamde mistwedstrijd

Ajax stond op 7 december 1966 in het Olympisch Stadion tegenover Liverpool. Ondanks dat weinigen het goed hebben kunnen zien, zorgden de Ajacieden voor spektakel in de befaamde 'mistwedstrijd'. De Amsterdammers wonnen in de toenmalige Europacup 1 met 5-1 van de Britse grootmacht dankzij goals van Klaas Nuninga (2), Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk groot.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Header 1972 880

On This Day | Ajax bekroont perfect seizoen met winst tweede Europa Cup

Het is deze dinsdag exact vijftig jaar terug dat het Gouden Ajax een perfect seizoen afsloot met de winst van de tweede Europa Cup voor Landskampioenen. In de Rotterdamse Kuip werd op 31 mei 1972 Internazionale met 0-2 verslagen. De gewonnen finale was de bekroning van het allerbeste en succesvolste Ajax-seizoen ooit.

Tags

  • #EuropaCup1

Socials

Adidas Trilogie 1920

Ajax en adidas Originals vieren 50e verjaardag Europa Cup-trilogie jaren '70

Om de 50ste verjaardag van de drie achtereenvolgende Europa Cup I-overwinningen in 1971, 1972 en 1973 te vieren, presenteren adidas en Ajax met trots een op de jaren '70 geïnspireerde adidas Originals-collectie. De internationale opmars van het legendarische Ajax team uit de jaren ’70 werd gekenmerkt door een revolutionaire speelstijl, een speelstijl die vijftig jaar na dato nog steeds bepalend is.

Tags

  • #adidas

Socials