Ajax en adidas Originals vieren 50e verjaardag Europa Cup-trilogie jaren '70

Adidas Trilogie 1920
Adidas Trilogie 1920

Om de 50ste verjaardag van de drie achtereenvolgende Europa Cup I-overwinningen in 1971, 1972 en 1973 te vieren, presenteren adidas en Ajax met trots een op de jaren '70 geïnspireerde adidas Originals-collectie. De internationale opmars van het legendarische Ajax team uit de jaren ’70 werd gekenmerkt door een revolutionaire speelstijl, een speelstijl die vijftig jaar na dato nog steeds bepalend is.

Tags

  • #adidas

Socials

De collectie is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de club, en kent nostalgische details. De collectie bestaat uit een voetbalshirt, trainingspak, top met korte rits, twee t-shirts en Samba-schoenen.

Het meest opvallende item van de collectie is het 'Bring Back'-voetbalshirt, in iconisch wit-rood-wit. Het is gemaakt van materialen kenmerkend door die tijd, en met het historische Ajax-logo in het midden van het shirt zoals typerend voor die tijd. Ook de andere producten zijn voorzien van het historische Ajax-logo, alsmede het adidas Originals-logo en de drie Amsterdamse St. Andreaskruizen.

Limited edition Samba's
De crèmekleurige Samba heeft rood als prominente accentkleur met zwarte en gouden details en de kenmerkende Samba-buitenzool. Het adidas Originals-logo en het historische Ajax-logo staan op de tong van de schoen, de St.Andreaskruizen zijn te vinden op de hiel. Passages van het clublied staan op de binnenzool en de coördinaten van voormalig Ajax-stadion 'De Meer' op de voering van de schoen.

Beschikbaarheid
De kledingcollectie is verkrijgbaar via de officiële Ajax Fanshops en adidas, en bij geselecteerde retailers over de hele wereld. De Samba is exclusief verkrijgbaar op www.ajax.nl/shop en www.adidas.com.

Gerelateerde artikelen

90 Lijn Header

Jaren '90 herleven in adidas Icons-collectie

Adidas introduceert woensdag wereldwijd de nieuwe Football Icons-collectie. Ajax maakt trots onderdeel uit van deze 'throwback replica collection', naast clubs als Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United en Real Madrid. De collectie is geïnspireerd op de karakteristieke kleding uit de jaren '90 en de 'adidas Equipment'-lijn en design van voetbalshirts uit de jaren '90 in het bijzonder.

Tags

  • #adidas

Socials

Adidas Store 1280

Nieuwe adidas Store geopend in Kalverstraat

Amsterdam is een adidas Store rijker. Donderdagochtend opende het Duitse merk een nieuwe winkel in de Kalverstraat. Adidas verzorgt al sinds seizoen 2000/2001 de kleding van Ajax.

Tags

  • #adidas

Socials

Europacup1971wembley

Ajax Doc 'Ajax 1971: de eerste Europa Cup'

Op 2 juni 1971 won Ajax voor het eerst de Europa Cup I. In de finale namen de Ajacieden het op tegen Panathinaikos. Een vroeg en een laat doelpunt zorgden ervoor dat Ajax met 2-0 wist te winnen. Bij terugkeer in Amsterdam werden de Ajacieden en trainer Rinus Michels als helden ontvangen. In deze uitgebreide Ajax Doc gaan enkele hoofdrolspelers ruim vijftig jaar terug in tijd.

Tags

  • #EuropaCup1

Socials