Highlights Feyenoord O18 – Ajax O18 | Ajacieden op pole position

Ajax O18 heeft zich vrijdagavond tot officieuze voorjaarskampioen gekroond. De ploeg van Frank Peereboom won met 1-3 bij nummer twee Feyenoord en is met nog een duel te spelen, drie punten voorsprong en een veel beter doelsaldo nagenoeg zeker van de titel. De trainer van Ajax O18 en uitblinker Jan Faberski verschenen na afloop van de wedstrijd voor de camera.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Peereboom was tevreden over de teamprestatie. "Ik denk dat we als team al een aantal weken heel sterk acteren. Er zit een goede spirit in en de drive is goed", aldus de oefenmeester van Ajax O18.

"In de eerste helft had Feyenoord wat meer balbezit. Maar we speelden goed. De druk was goed en de manier waarop we compact stonden was ook goed", vulde Faberski zijn trainer aan.

Uitblinker Faberski
Volgens Peereboom maakte Faberski het verschil in Rotterdam. "Hij zat hoog in zijn acties en in zijn rendement. Hij was bedrijvig en steeds bezig om zijn tegenstander te domineren. Dat zijn belangrijke zaken die we graag willen zien bij Ajax."

Koploper Ajax O18 kan vanwege een veel beter doelsaldo dan Feyenoord praktisch gezien niet meer ingehaald worden door de Rotterdammers op de ranglijst. Peereboom en Faberski mogen zich binnenkort dus opmaken voor de belangrijke finale tegen najaarskampioen AZ.

"We moeten ons nu focussen. We hebben een goed team. Iedereen is bezig met elkaar. Ik heb het gevoel dat we het kunnen, en dat we het gaan doen", besluit Faberski.

Gerelateerde artikelen

Headero18 1920

Verslag | Ajax O18 zet reuzenstap richting voorjaarstitel

Ajax O18 is officieus voorjaarskampioen. Het hoogste Amsterdamse jeugdelftal won vrijdagavond in Rotterdam de belangrijke mini-Klassieker tegen nummer twee Feyenoord met 1-3. Aangezien het doelsaldo van de ploeg van Frank Peereboom vele malen beter is dan dat van de Rotterdammers, kan koploper Ajax O18 praktisch niet meer ingehaald worden op de ranglijst.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Alders Header Toekomst

O18-uitblinker Alders over apotheose: 'Details moeten kloppen'

Gerald Alders laat zich de laatste tijd op én naast het veld gelden bij Ajax O18. Met de multifunctionele Ajacied bespreken we zijn ontwikkeling en kijken we vooruit naar de apotheose in de titelstrijd tegen Feyenoord. "Ik ben nu de jongen die ik, toen ik hier begon in 2014, wilde zijn."

Tags

  • #Alders
  • #AjaxO18

Socials

Thumb Ftfhs

For the Future Highlights Show | O18 en Ajax Vrouwen Talententeam

In de For the Future Highlights Show komen de hoogtepunten van de jeugdwedstrijden van het afgelopen weekend voorbij. In deze aflevering speelt koploper Ajax O18 tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse en neemt het Ajax Vrouwen Talententeam het op tegen FC Utrecht.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials