Hlynsson en Forbs leiden Ajax naar zege in Nijmegen

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen NEC omgezet in een overwinning. De ploeg van John van ’t Schip won in het Goffertstadion met 1-2. Kristian Hlynsson en invaller Carlos Forbs waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #NECAJA

Socials

De wedstrijd tussen NEC en Ajax kwam moeizaam op gang in Nijmegen. In het eerste bedrijf creëerden de Ajacieden een aantal mogelijkheden, maar tot een treffer leidde dit niet. Hierdoor zochten de Amsterdammers de kleedkamer op met een 0-0-ruststand.

Na bijna een uur spelen kwam de gewenste openingstreffer alsnog voor Ajax. Na een uitstekende actie van Brian Brobbey in het vijandelijke strafschopgebied kon Hlynsson eenvoudig binnentikken. Kort voor tijd verdubbelde Carlos Forbs de voorsprong op aangeven van Steven Berghuis: 0-2.

In de slotfase werd het toch nog spannend in het Goffertstadion, omdat Elayis Tavsan Ar’Jany Martha omspeelde en de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Ajax liet zich niet van de wijs brengen en trok de drie punten uiteindelijk over de streep.

NEC - Ajax 1-2
57. Hlynsson 0-1
88. Forbs 0-2
90. Tavsan 1-2

Ajax: Ramaj; Gaaei (46. Šutalo), Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson (90 +1. Banel); Berghuis, Brobbey (66. Brobbey), Bergwijn (85. Forbs)

Tags

  • #NECAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbeysprint1920

In beeld | NEC - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag een zege geboekt in Nijmegen. De Ajacieden versloegen NEC met 1-2 in het Goffertstadion. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's van het duel terug.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Hatobergwijn1920

Oranje treft Frankrijk en Oostenrijk op EK

Nederland speelt op het EK in de zomer in ieder geval tegen Frankrijk en Oostenrijk. Dat bleek uit de loting zaterdagavond in Hamburg. De derde tegenstander komt uit de play-offs. Polen, Wales, Estland en Finland maken onderling uit wie de poule completeert.

Tags

  • #EK2024

Socials