Dit is hoe Bassey terugkijkt op zijn Champions League-debuut: 'Ik had zoveel emoties'

'Een van de mooiste dagen van mijn leven.' Zo betitelde Calvin Bassey zijn UEFA Champions League-debuut van afgelopen woensdag tegen zijn oude werkgever Rangers FC. "Toen ik mijn ogen dicht deed voor het begin was het net of ik als kind naar mijzelf keek."

Tags

  • #Bassey

Socials

Gewoon de hele avond; spelen tegen Rangers FC, voetballen in de Champions League, oude bekenden tegenkomen, het was alsof een droom uitkwam voor de verdediger van Ajax. Letterlijk.

"Het is heel mijn leven al een droom geweest om in de Champions League uit te komen. Het was onwerkelijk en ook wel een beetje bitterzoet, omdat ik tegen mijn oude team speelde. Alleen voor mij persoonlijk was het een geweldige prestatie. Ook voor mijn familie."

Toen de hymne van het Europese clubtoernooi door de boxen van de Johan Cruijff ArenA schalde, nam Bassey een diepe teug adem en deed hij zijn ogen dicht. "Om het veld op te lopen met die muziek, dat voelde als een enorme prestatie en een zegen."

"Het was onwerkelijk. Daarna probeerde ik wat rustiger te worden en de druk niet te groot te laten worden. Je ziet een klein lachje als ik de muziek van de Champions League hoor. Maar daarna focus ik mij weer op de wedstrijd."

Gebed
Voor de verdediger is het van essentieel belang om voor een voetbalwedstrijd even te bidden tot God. "Ik ben religieus opgevoed en geloof in God. Ik dankte Hem en vroeg om kracht en bescherming. Ik vroeg Hem om in ieder geval het veld met elf man te verlaten. Ik zie het zo: ik geef altijd alles en laat God de rest controleren."

Na de galavoorstelling tegen Rangers FC (4-0) bedankten de spelers na afloop het enthousiaste publiek. "De fans waren echt geweldig. Ze waren hard aan het zingen en dat geeft zoveel energie. Door hen hebben we de energie om door te spelen. Het is echt zoals je dat altijd voor je ziet, maar dan nog tien keer leuker."

Gerelateerde artikelen

Guess Who Bassey 880

Guess Who | Bergwijn tegen Bassey: 'Staat hij wel op het bord?'

In Guess Who wordt het klassieke 'Wie is het' omgetoverd naar de Ajax-versie. De Ajacieden spelen tegen elkaar en krijgen zes aanwijzingen om een ploeggenoot te raden. In de eerste aflevering gaan Steven Bergwijn en Calvin Bassey de strijd aan.

Tags

  • #GuessWho

Socials

Bassey 1280

Bassey: 'Dankbaar voor het vertrouwen van de ploeg en de staf'

Calvin Bassey speelde tegen Sparta zijn eerste negentig minuten in het Ajax-shirt en was redelijk tevreden over zijn optreden. Het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving verloopt tot dusver naar wens. "De ervaren spelers helpen mij enorm, dat vind ik belangrijk."

Tags

  • #Bassey

Socials

Bassey1280

Welkom, Calvin Bassey | Van Glasgow tot Amsterdam ❌❌❌

Calvin Bassey heeft enkele drukke dagen achter de rug. De verdediger werd maandag medisch gekeurd en sloot nadat alle formaliteiten waren afgerond op woensdag aan bij de selectie in Oostenrijk. Bekijk in deze video hoe Bassey de aanloop naar zijn definitieve transfer beleefde en hoe hij werd onthaald door zijn nieuwe teamgenoten.

Tags

  • #Bassey

Socials