Hoe kwam de ‘zomerhit’ voor Antony tot stand?

Z7M2762
Z7M2762

Ajax-aanwinst Antony werd zondag op bijzondere wijze welkom geheten. De 20-jarige Braziliaan werd verrast met een eigen lied dat de komende tijd wellicht een zomerhit zou kunnen worden. Net als in Nederland (bijvoorbeeld op YouTube en Spotify) is het nummer ook in Brazilië populair.

Tags

  • #BemVindoAntony

Socials

Een samenspel tussen de afdelingen Media, Marketing, David Neres, Danilo en de Nederlandse artiest Sarita Lorena leverde de juiste ingrediënten op voor een unieke welkomstclip: Bem-vindo, Antony. In zijn moedertaal werd de Brazillaan warm welkom geheten.

Het is bij Ajax niet de eerste keer dat de introductie van een nieuwe speler aan een nummer wordt gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan Daley’s Coming Home uit 2018, geïnspireerd op het nummer Football’s Coming Home uit 1996 dat rondom het succes van het Engels voetbalelftal tijdens het WK 2018 een (opnieuw) grote hit werd.

Sarita Lorena
Een groot verschil met Bem-vindo Antony is dat dit nummer speciaal geschreven en gecomponeerd is voor de aanwinst uit Brazilië. De Nederlandse artiest Sarita Lorena (geboren in Brazilië) staat onder contract bij Sony Music Nederland en schreef speciaal op verzoek van Ajax samen met haar team én de Braziliaanse Ajacieden David Neres en Danilo de tekst van het nummer. Het drietal dook zaterdag 11 juli de STMPD recording studios van DJ Martin Garrix in Amsterdam in. Aansluitend op de sessie in de studio werd later die videoclip in de Johan Cruijff ArenA opgenomen en op andere plekken in Amsterdam gefilmd.

TikTok
In het nummer Bem-vindo Antony wordt een speciaal dansje opgevoerd. Dit zogenaamde TikTok-dansje is spontaan tijdens de opnames bedacht en kan door fans op TikTok (waar Ajax bijna 1 miljoen volgers heeft) met de hashtag #BemVindoAntony worden gedeeld.

Spotify
Bem-vindo Antony is niet alleen op de bekende Ajax-kanalen maar ook op Spotify en alle andere streamingsdiensten zoals Apple Music en Deezer te vinden. Op YouTube stond de teller binnen 24 uur op zo’n 170.000 weergaven en was het nummer trending in Nederland. 

Een dag later staat de teller op YouTube inmiddels op ruim 280.000. En in de Nederlandse Top 200 op Spotify blijkt het zelfs de hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 79.

Tags

  • #BemVindoAntony

Socials

Gerelateerde artikelen

Z7M3849

Antony tekent contract en krijgt privé-rondleiding in ArenA

Alles is rond. Antony is Ajacied en dus namen Edwin van der Sar, Marc Overmars en trainer Erik ten Hag de nieuwe aanwinst mee op een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA. Het stadion waar de Braziliaanse voetballer wil gaan schitteren.

Tags

  • #BemVindoAntony

Socials