Timber kijkt terug: 'Leefde in een jongensdroom'

"Alles waar ik van heb gedroomd is uitgekomen hier". Jurriën Timber vertrekt met een voldaan gevoel bij Ajax. De verdediger tekende een contract bij Arsenal. De club waar hij als jong mannetje al fan van was. "Het is een trots moment. Voor mijn familie en voor mezelf."

Tags

  • #Timber

Socials

De overgang van Timber naar Arsenal is een typisch voorbeeld van een vertrek door de voordeur. De verdediger werd Speler en Talent van het Jaar, won twee keer de landstitel met Ajax en pakte de KNVB Beker met de club.

"Het is een mooie jongensdroom geweest. Alles waarvan ik heb gedroomd is uitgekomen hier. Als je ermee bezig bent, heb je het niet door. Maar als je er zo op terugkijkt... Ik heb in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, UEFA Champions League gespeeld en prijzen gepakt."

Liefde voor Arsenal
De transfer naar de Engelse grootmacht past perfect in dat toch al prachtige rijtje. "Ik ben altijd al fan geweest van Arsenal. Dat heeft ook te maken met de spelers die daar hebben gevoetbald. Als jonge voetballer wilde ik daar altijd spelen. Dat gaat nu gebeuren."

De geboren Utrechter kreeg in de afgelopen periode het gevoel dat hij toe was aan een nieuwe stap. "Dat is geleidelijk gegaan. In het seizoen zelf, was ik bezig met de wedstrijden. Tegelijkertijd was er wel interesse. Op een gegeven moment kreeg ik wel het gevoel: hé, het kan echt gaan gebeuren dat ik wegga."

Gegroeid als mens
De verdediger luisterde goed naar zijn zaakwaarnemers, broers, moeder en vriendin. Zij adviseerden hem in de keuzes die hij de afgelopen tijd heeft gemaakt. Timber wilde Ajax namelijk niet 'zomaar verlaten'. "Voor mijn gevoel ben ik als persoon en voetballer gegroeid. Ook afgelopen seizoen. Dat zal mij als speler alleen maar beter maken. Maar ik ga de mensen hier bij Ajax wel missen. Ik ben een echte Ajacied geworden. Honderd procent. Ik blijf de jongens hier altijd volgen."

Na tien jaar volgt er nu een 'Timberloos' tijdperk bij Ajax. Volgens de verdediger hoeft de club niet te treuren. "Er zijn altijd weer nieuwe talenten die doorstromen uit de jeugd. Jorrel Hato is een mooi voorbeeld. Ik hoop dat hij ook dit seizoen weer kan gaan shinen."

Gerelateerde artikelen

Timber1920

Ajax en Arsenal bereiken akkoord over Jurriën Timber

Ajax en Arsenal hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Jurriën Timber. De verdediger stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van € 40 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot € 45 miljoen.

Tags

  • #Timber

Socials

Timbervideo1920

Tot ziens, Timber | 'Bij Ajax spelen is het beste dat er is'

Jurriën Timber gaat zijn carrière vervolgen bij Arsenal. Met trots neemt de 22-jarige verdediger afscheid van zijn geliefde Ajax. Hij heeft nog een mooie boodschap voor de jeugdige Ajacieden. "Je moet geduld hebben, dromen en blijven werken."

Tags

  • #Timber

Socials

Timberajaxvertrek1920

Bedankt, Jurriën | De topjaren van Timber bij Ajax

Jurriën Timber is vertrokken naar Arsenal. De verdediger beloonde daarmee zijn stormachtige ontwikkeling in de afgelopen jaren met een transfer naar de Premier League. De mandekker doorliep de jeugdopleiding van Ajax, debuteerde drie jaar geleden in de hoofdmacht en vertrok deze week uiteindelijk door de voordeur met drie prijzen op zak.

Tags

  • #Timber

Socials