Hoesen terug op de Toekomst: 'Je beseft pas hoe groot Ajax is als je er weg bent'

Danny Hoesen is terug in Amsterdam. De transfervrije ex-Ajacied houdt zijn conditie op peil bij Jong Ajax. Hij koestert zijn periode bij de Amsterdamse hoofdmacht en hoopt snel een nieuwe werkgever te vinden. "Ik wil laten zien dat ik nog steeds kan voetballen."

Tags

  • #Hoesen

Socials

"Dit is top. Ik ben lang niet geweest hier op de club. Het is super dat ze mij deze kans gunnen om fit te blijven."

Met zijn terugkeer in de hoofdstad komen automatisch de herinneringen aan zijn Ajax-periode weer naar boven. "Je beseft pas hoe groot Ajax is als je er weg bent. Misschien had ik er destijds iets meer van genieten. Maar als je midden in een seizoen zit met Ajax, dan gaat dat op de automatische piloot en ben je met winnen bezig."

Nieuwe uitdaging
In zijn periode in het wit-rood-wit won hij twee keer de nationale titel, speelde hij in de UEFA Champions League en legde hij met de ploeg beslag op de Johan Cruijff Schaal. Na speelminuten bij PAOK Saloniki en FC Groningen vertrok hij in 2017 naar Amerika. Ruim vijf jaar later is hij dus terug in Nederland en op zoek naar een nieuwe uitdaging.

"De meeste clubs hebben in januari of februari hun selectie al rond. Dan moet er iemand weg of iemand moet geblesseerd raken. Je moet ergens op 'een openingetje hopen'. Ik wil vooral lekker voetballen en laten zien dat ik het ook nog steeds kan."

Gerelateerde artikelen

Heitinga Still Goed 1280

Heitinga is hoofdtrainer van Ajax: 'Iets waar ik trots op ben'

John Heitinga is in elk geval de rest van het seizoen hoofdtrainer van de Amsterdammers. De Ajacied is duidelijk over wat hij wil de komende periode en heeft er zin in. "Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep."

Tags

  • #Heitinga

Socials

OTD Suarez 1280

On This Day | Kwartet goals van Suárez

Luis Suárez vier, Roda JC nul. Op 3 februari 2010 won Ajax in eigen huis met 4-0 van de Limburgers. Oud-Ajacied Suárez was, pas na rust, verantwoordelijk voor alle Amsterdamse treffers.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Still Timber

Timber over honderd duels in Ajax 1: 'Dat maakt me zeker trots'

Jurriën Timber speelde zondag tegen Excelsior (1-4) zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Daarmee trad hij toe tot de Club van 100. Hoog tijd dus om zijn eigen foto toe te voegen en met de verdediger in gesprek te gaan over zijn mijlpaal. "Ik vind het veel, honderd wedstrijden, zeker op zo’n jonge leeftijd. Als je naar die muur kijkt, is het mooi om daar tussen te staan.”

Tags

  • #Timber

Socials