Honger naar bekerwinst bij Klaassen: 'Dit is waar je het allemaal voor doet'

Davy Klaassen wil het chagrijn van afgelopen zondag tegen PSV (3-0) komende zondag in de beker van zich afspelen. Ook de onnodige nederlaag vorig jaar tegen de Eindhovenaren moet worden weggespoeld, meent de middenvelder. "Een jaar zonder kampioenschap is al erg, maar een jaar zonder ook maar iets te winnen is al helemaal vervelend."

Tags

  • #Klaassen
  • #KNVBBeker

Socials

"De eerste twee dagen was het vooral teleurstelling en nu is het de honger", begint Klaassen terugkijkend op de 3-0-nederlaag bij PSV. "Het is zaak dat we ons als team oprichten en motivatie halen uit de kans op het winnen van een prijs. Een jaar zonder kampioenschap is erg, maar een jaar zonder iets te winnen is helemaal vervelend."

Echte prijs
Ajax schakelde in de weg naar de bekerfinale onder meer FC Twente en Feyenoord uit. "Dat zijn toch lastige potjes. In die wedstrijden hebben we laten zien wat we kunnen en wat we elke week moeten laten zien. Dat is iets waar we ons aan vasthouden, maar dat komt niet vanzelf." Klaassen ziet het bekertoernooi niet als troostprijs. "Sinds ik weer terugben bij Ajax zie ik het als een echte prijs."

"Die hadden we nooit mogen verliezen", gaat Klaassen verder over de verloren bekerfinale vorig jaar tegen PSV. "Er zat een beetje pech bij, maar we hebben het toen echt weggegeven. Het doet pijn om daar beelden van terug te zien, omdat het onnodig was. De jongens die daar vorig jaar bij waren, hebben daar hetzelfde gevoel bij."

Speciaal
De middenvelder won in 2021 met Ajax de KNVB Beker ten koste van Vitesse. "Uiteindelijk gaat het om winnen, daar speel je voor. Ik weet nog dat ik heel blij was, omdat ik het een smetje zou vinden als we 'm niet zouden winnen. Het is speciaal om tijdens de bekerfinale in een stadion te spelen waar de helft gevuld is met Ajax-supporters. Ik wil die beker omhooghouden, dat is waar je het voor doet", sluit de Ajacied af.

Gerelateerde artikelen

Heitingaheaderbeker1920

Heitinga en Tadic willen revanche tegen PSV in bekerfinale: 'Belangrijk dat we een reactie geven'

“We weten echt wel wat er beter moet”, klonk er klare taal uit de mond van John Heitinga. De trainer schoof vrijdagmiddag samen met aanvoerder Dusan Tadic aan in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA in aanloop naar de bekerfinale met PSV. De conclusie bij het tweetal dat achter de microfoon zat was duidelijk: Ajax moet na de 3-0-nederlaag van zondag in Eindhoven een reactie geven op het veld.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAPSV

Socials

Ajax (57) Header Bewerkt

In beeld | Ajax bereidt zich voor op bekerfinale

In de week van de 28e bekerfinale in de clubhistorie belegde Ajax woensdag een pittige training op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden van trainer John Heitinga bereiden zich voor op een nieuw treffen met PSV. De bekerclash biedt de Amsterdammers de kans een fraai record verder aan te scherpen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials