In beeld | Ajax bereidt zich voor op bekerfinale

Ajax (57) Header Bewerkt
Ajax (57) Header Bewerkt

In de week van de 28e bekerfinale in de clubhistorie belegde Ajax woensdag een pittige training op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden van trainer John Heitinga bereiden zich voor op een nieuw treffen met PSV. De bekerclash biedt de Amsterdammers de kans een fraai record verder aan te scherpen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Met twintig nationale bekers in de prijzenkast is Ajax de succesvolste club in het bekertoernooi. De eerste twee cups (gewonnen in 1917 en 1943) werden veroverd toen nog sprake was van een NVB Beker. De voetbalbond moest het predicaat Koninklijk nog bemachtigen. Met 28 finaleplaatsen - inclusief zondag - is er ook geen club die zich vaker plaatste voor de eindstrijd van het bekertoernooi.

Tot zover de fraaie voetbalhistorie. Bij de aftrap zondag om 18:00 uur is het verleden even bijzaak. In het hier en nu kan Edson Álvarez na een schorsing zijn rentree maken in de finale tegen de Eindhovenaren. Wellicht weet Heitinga ook op andere plekken in zijn elftal te verrassen. In de week waarin Ajax zijn 21e bekertriomf najaagt, is bijna alles geoorloofd. Alles om het recordaantal bekervictories nóg verder aan te scherpen. Het wordt zondag hoe dan ook een boeiende bekerstrijd in De Kuip.

Onze fotograaf was woensdag bij de training present en legde de mooiste momenten vast. 📸

Gerelateerde artikelen

Header Rasmussen 1280

Christian Rasmussen verlengt contract bij Ajax

Ajax en Christian Rasmussen hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De verbintenis van de Deense spits loopt nu tot en met 30 juni 2027. Zijn vorige contract liep tot medio 2024.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Higler

Higler arbiter tijdens bekerfinale

De bekerfinale is zondag in handen van Dennis Higler. De KNVB maakte de aanstelling van de arbiter voor Ajax – PSV maandag bekend.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAPSV

Socials

OTD 2010 Bekerfinale

On This Day | Ajax wint 'eerste duel' in bekerfinale

De bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord in 2010 werd over twee duels beslist en bij beide wedstrijden was geen uitpubliek aanwezig. Siem de Jong werd op 25 april 2010 de grote man tijdens de eerste ontmoeting in Amsterdam. Dankzij twee goals van de oud-Ajacied eindigde het in 2-0.

Tags

  • #OnThisDay

Socials