In beeld | Ajax belegt laatste training voor thuisduel met Excelsior

2022 10 15 Training Ajax 0048
2022 10 15 Training Ajax 0048

De Ajacieden belegden zaterdag een laatste training voor het Eredivisie-duel met Excelsior. De Amsterdammers ontvangen de Rotterdammers zondagavond vanaf 20:00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Na de teleurstellend verlopen trip naar Napels jaagt Ajax op eerherstel in de competitie. Onze huisfotograaf was aanwezig bij de laatste training en schoot enkele fraaie platen.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Op sportcomplex de Toekomst werden zaterdagochtend de laatste voorbereidingen getroffen in aanloop naar het duel met de nummer twaalf van de Eredivisie. Ajax is de nummer twee op de ranglijst. Koploper AZ verzamelde in de eerste negen speelrondes slechts één punt meer. Het onderlinge verschil tussen de ploeg van Alfred Schreuder en Excelsior bedraagt op de ranglijst twaalf punten.

Op de Toekomst verwelkomde de hoofdtrainer onder meer de Jong Ajacied Patrickson Delgado. Hij trainde mee. Rond de oefensessie sloegen handtekeningenjagers hun slag. Het bezoeken van een jeugdwedstrijd schonk sommige fans een mooie kans op een handtekening en foto. 

Thuisduels een zeldzaamheid
Thuisduels met Excelsior zijn de afgelopen jaren een zeldzaamheid in de Eredivisie. De laatste onderlinge ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA dateert van 13 april 2019. Dusan Tadic droeg op die dag twee treffers bij aan de klinkende 6-2-overwinning. Klaas Jan Huntelaar was Ajax’ topschutter tegen de Zuid-Hollanders. De 'Hunter' sloeg drie keer toe. Over Tadic gesproken: onze captain was woensdag geschorst voor het treffen met Napoli in de UEFA Champions League. De Serviër was wel toeschouwer in het Stadio Diego Armando Maradona. Tadic is zondag 'gewoon' weer inzetbaar.

 

Gerelateerde artikelen

Hein

Better Prepared | Drie dingen die jij moet weten over Ajax - Excelsior

Hoe staat het met jouw kennis over Ajax - Excelsior? In vier minuten praten we jou bij over deze Eredivisie-wedstrijd in de nieuwe aflevering van Better Prepared. Welke drie feitjes moet jij kennen over het duel met de Rotterdammers? En check gelijk welke challenge onze presentator Hein nu weer met succes moet afronden.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Nagtegaal Scheidsrechter Ajax 1280

Nagtegaal fluit Ajax - Excelsior

Ajax - Excelsior staat zondagavond onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. De 29-jarige arbiter wordt geassisteerd door Charles Schaap en Patrick Inia. Bas Nijhuis is de VAR in Zeist. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:00 uur en vormt het slotstuk van speelronde tien in de Eredivisie.

Tags

  • #AJAEXC

Socials