In beeld | Ajax Vrouwen maken zich op voor ultieme titelstrijd

Suzanne Bakker1920
Suzanne Bakker1920

Het verschil op de ranglijst tussen de Ajax Vrouwen en FC Twente bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de ploeg uit Enschede. Zaterdag komen de twee concurrenten elkaar tegen in wat wel kan worden betiteld als de wedstrijd van het jaar. Vrijdag trainde de ploeg van Suzanne Bakker op het veld voor de Johan Cruijff ArenA. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Azerion Eredivisie Vrouwen is de titelstrijd in alle hevigheid losgebarsten. Bij een overwinning zijn de Ajacieden de nieuwe koploper. Zondag 7 mei volgt de ontknoping van de competitie met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

Er werd onder andere getraind 'in de kleine ruimte' en met kleinere doeltjes. Met de Johan Cruijff ArenA op de achtergrond gaf dat een mooi sfeerbeeld.

Hoewel het een beetje druilerig oogde vrijdag in Amsterdam, trainden de Ajacieden verder onder ideale omstandigheden. Er stond weinig wind en de temperatuur dook de dubbele cijfers in. Aanvoerder Sherida Spitse was duidelijk hoorbaar aanwezig op de training. De recordinternational oogde scherp en wilde graag haar teammaten daarin meenemen.

De topper tegen FC Twente begint zaterdag om 16:00 uur en wordt live uitgezonden op ESPN. Voor de wedstrijd zijn alle kaarten uitverkocht, dus ook aan de kassa's is geen kaart meer te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Grantsittard1920

Highlights Fortuna Sittard - Ajax Vrouwen | Cruciale overwinning in titelrace

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een belangrijke overwinning geboekt tegen Fortuna Sittard. In Limburg werd het na een 0-0-ruststand uiteindelijk 1-2. Romée Leuchter was met twee treffers van enorme waarde voor de Amsterdammers. Dankzij de driepunter is Ajax koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De vrouwen van FC Twente komen zondag nog wel in actie. Zaterdag 29 april staan de twee concurrenten tegenover elkaar op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header1280 (4)

Lily Yohannes tekent contract bij Ajax Vrouwen

Lily Yohannes heeft donderdag haar handtekening gezet onder haar eerste contract bij de Ajax Vrouwen. De overeenkomst loopt van 30 juni 2023 tot en met 30 juni 2026. De vijftienjarige Yohannes zal vanaf de zomer toetreden tot de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Yohannes
  • #AjaxVrouwen

Socials