Verslag | Ajax Vrouwen met speels gemak naar finale Eredivisie Cup

Pelova1280
Pelova1280

De Ajax Vrouwen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. PSV werd over twee wedstrijden met duidelijke cijfers opzijgezet. Donderdag wonnen de Ajacieden met 0-2 in Eindhoven. Zondag werd het 3-0 in Amsterdam. Die stand was bij de rust al bereikt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In april van dit kalenderjaar was de ploeg van Danny Schenkel ook al te sterk voor de concurrent uit Brabant. Toen pakten de vrouwen de KNVB Beker ten koste van de Eindhovenaren. In het stadion van N.E.C. werd het toen 1-2.

In het tweeluik in de Eredivisie Cup ging het een betrekkelijk stukje makkelijker. Natuurlijk was de basis van de finaleplaats donderdag al gelegd op De Herdgang. De Ajax Vrouwen lieten er echter in eigen huis ook geen gras over groeien.

Goede eerste helft
De eerste kans van de wedstrijd was voor linksback Jonna van de Velde. Waar zij nog miste, schoot topscorer Romée Leuchter na iets minder dan een half uur spelen wel raak. Daarna eiste Victoria Pelova alle aandacht op. Binnen twee minuten schoot zij het duel op slot. Met twee treffers nog voor rust bracht zij de tussenstand op 3-0.

Daar bleef het verder bij, ook al hadden de Ajax Vrouwen ook na de thee het beste van het spel. Er werd niet meer gescoord. Het hoogtepunt in de tweede helft was het debuut van Elisha Kruize.

In de finale stuiten de Ajax Vrouwen op de kersverse kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: FC Twente. Vorig jaar was dat ook de finale van de Eredivisie Cup. Toen wonnen de Ajacieden met 3-2. Op de slotdag van het Eredivisie-seizoen waren de Enschedeërs nog met 2-3 te sterk voor Ajax in Amsterdam.

De finale van de Eredivisie Cup is op zondag 5 juni. Dat duel wordt live uitgezonden op ESPN.

Ajax Vrouwen – PSV Vrouwen 3-0 (3-0)
28. Leuchter 1-0
39. Pelova 2-0
41. Pelova 3-0

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (47. De Sanders), Van der Gragt, Doorn, Van de Velde, Spitse, Pelova (63. Sabajo), Noordam (81. Kardinaal), Bakker (63. Tromp), Leuchter, T. Hoekstra (74. Kruize)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header Persco 880

Ajax Vrouwen onderworpen aan vragenvuur van kinderen: 'Ik denk de vrouwelijke Batman'

Voor de tweede keer dit seizoen vond een Ajax Kids Club persconferentie plaats. Ditmaal met vijf speelsters van Ajax Vrouwen: Vita van der Linden, Nikita Tromp, Isabelle Hoekstra, Liza van der Most en Jonna van de Velde werden onderworpen aan een vragenvuur van kinderen. Het werd een middagje gieren in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwendoelpunt1280

Verslag | Ajax Vrouwen zetten grote stap richting finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen staan met één been in de finale van de Eredivisie Cup. In Eindhoven won de nummer twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen relatief eenvoudig van PSV: 0-2. In april was de ploeg van Danny Schenkel in de finale van de KNVB Beker ook te sterk voor de Eindhovenaren.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Contractondertekeningluiten Header

Staf Ajax Vrouwen compleet voor volgend seizoen

Met de toetreding van Sander Luiten is de staf voor volgend seizoen bij de Ajax Vrouwen rond. Luiten tekende maandag een contract als assistent dat hem voor minimaal twee seizoenen bindt aan de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl