In beeld | Ajax werkt toe naar sc Heerenveen-thuis

Mazraoui10mei 1280
Mazraoui10mei 1280

Ajax trainde dinsdagmiddag op sportcomplex de Toekomst in aanloop naar het kampioensduel met sc Heerenveen. Bij een overwinning legt de ploeg van Erik ten Hag officieel beslag op de 36e landstitel in de clubhistorie.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Met vier punten verschil op nummer twee PSV en nog twee wedstrijden te gaan staat Ajax op matchpoint om kampioen te worden in de Eredivisie. En met dat feit in het achterhoofd oogden de spelers ontspannen, niettemin scherp, op de afsluitende training richting het duel met de nummer acht van de Eredivisie.

De training begon met een sprintspelletje. Spelers moesten in duo’s om pionnen heenrennen. Later gebeurde dat in grotere groepen. Daarbij moesten de Ajacieden goed met elkaar samenwerken.

De oefensessie ging verder met rondo’s en een groot positiespel. Daarna werd er tactisch getraind. Onze fotograaf nam plaats aan de zijlijn van het trainingsveld en maakte mooie beelden.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Gerelateerde artikelen

Lindhout 880

Lindhout fluit kampioensduel met sc Heerenveen

De KNVB heeft Allard Lindhout aangesteld als scheidsrechter bij Ajax’ thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Het duel, waarin Ajax de 36e landstitel kan veiligstellen, wordt woensdag vanaf 20:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Alvarez1280

Highlights AZ – Ajax | Ajacieden op matchpoint

Het was Super Sunday in de Eredivisie. Ajax speelde zelf met 2-2 gelijk bij AZ. De Ajacieden redden in de slotfase via Edson Álvarez een punt. Ondanks het puntenverlies werd het toch nog een heerlijke zondag. Feynoord – PSV eindigde namelijk later op de dag in 2-2, waardoor de voorsprong van vier punten intact bleef en Ajax woensdag tegen Heerenveen de 36e landstitel kan veiligstellen.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Blindreactie1280

Blind na gelijkspel tegen AZ: 'Veerkracht getoond'

Daley Blind vond dat Ajax nog enigszins tevreden kon zijn met een punt bij AZ (2-2). Halverwege de tweede helft stonden de Ajacieden nog met 2-1 achter. "Na de 2-1 moesten we even zoeken naar het ritme, maar daarna ging de druk er weer op. We hoopten na de 2-2 dat we nóg wat konden forceren."

Tags

  • #AZAJA
  • #Blind

Socials