In beeld | Ajax werkt toe naar spannende slotronde

Training Header
Training Header

Het seizoen 2022/2023 loopt op zijn einde, maar is ook op de laatste speeldag niet zonder spanning. Zondag spelen de Ajacieden de uitwedstrijd tegen FC Twente. Besluit Ajax het voetbaljaar op plek twee, drie of vier? De woensdagtraining was een belangrijke halte op weg naar de laatste officiële wedstrijd van dit voetbaljaar.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Ajax en FC Twente stonden in dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. Eerst was daar het competitietreffen in de Johan Cruijff ArenA. Op 14 januari van dit jaar wisten beide clubs niet te scoren. Ajax speelde lange tijd met tien man na rood voor Devyne Rensch. Een kleine maand later, op 9 februari, was FC Twente - Ajax een affiche in het KNVB Beker-toernooi. Mohammed Kudus was die avond de matchwinner: 0-1. De Ghanees bezorgde zijn club een plek in de kwartfinales.

Ajax is daarmee de enige club die dit seizoen in de Grolsch Veste wist te winnen. Het is een prestatie die de club zondag vanaf 14:30 uur, het tijdstip waarop opnieuw bij alle Eredivisie-duels wordt afgetrapt, natuurlijk wil herhalen. Wie afgaat op de intensiteit waarmee de Ajacieden woensdag al toeleefden naar de kraker in Enschede, kan de afloop met vertrouwen tegemoet zien.

Interessante slotdag
Het belooft op voorhand hoe dan ook een interessante slotdag te worden. Huidig nummer twee PSV gaat op bezoek bij AZ, terwijl met FC Twente – Ajax de nummers drie en vijf tegenover elkaar staan. Dat de Tukkers in eigen stadion niet onverslaanbaar zijn, toonden de Amsterdammers eerder dit seizoen al aan. Een herhaling van de bekervictorie uit februari is meer dan gewenst.

Onze fotograaf was woensdag aanwezig bij de training en legde de mooiste momenten vast. 📸

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Lindhout 1280

Lindhout fluit laatste competitieduel

Allard Lindhout is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Ajax speelt zondag om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Brobbeyclose1920

Highlights Ajax - FC Utrecht | Succesvolle laatste thuiswedstrijd

Ajax heeft speelronde 33 afgesloten met drie punten. De ploeg van John Heitinga wist in de eigen Johan Cruijff ArenA de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 te winnen van FC Utrecht. Dankzij de zege tegen de Domstedelingen en het puntenverlies van PSV maken de Amsterdammers nog steeds kans op de tweede plek in de Eredivisie.

Tags

  • #AJAUTR

Socials