In beeld | Ajax werkt toe naar thuisduel met FC Volendam

HEADER NW 1280 JR28284 HEADER NIEUW
HEADER NW 1280 JR28284 HEADER NIEUW

Ajax maakt zich alweer op voor de volgende voetbalklus. Donderdagavond is FC Volendam de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. Woensdag werkte de selectie van Alfred Schreuder de laatste training af op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

De wedstrijden volgen elkaar in deze fase van het seizoen in rap tempo op. Drie dagen na de Noord-Hollandse derby tegen FC Volendam wacht alweer de uitwedstrijd tegen Excelsior. Volle bak dus voor de Ajacieden, waarvoor het aloude credo geldt dat alleen de eerstvolgende wedstrijd telt. Dus is de focus op deze pre-matchday volledig gericht op het thuisduel met de Volendammers.

Eerder dit seizoen trad Ajax aan in het Kras Stadion. Op 8 oktober 2022 sleepte Ajax een 2-4-overwinning uit het vuur. In het Kras Stadion scoorden voor rust Dusan Tadic (uit een penalty) en Calvin Bassey. Voor de Nigeriaan was het zijn eerste doelpunt als Ajacied.

Na de 0-3 van Brian Brobbey leek het duel na een dik uur spelen wel beslist. Niks bleek minder waard, want de thuisclub knokte zich terug tot 2-3. Op aangeven van Francisco Conceição tekende Davy Klaassen in de slotminuten voor de 2-4.

Ajax kan een opsteker, in de vorm van een overtuigende overwinning, goed gebruiken in de titelstrijd. De onbeslist gebleven Klassieker (1-1) markeerde zondag de voltooiing van de eerste seizoenshelft. Deze tweede seizoenshelft  kan - of eigenlijk: moet - worden begonnen met een positief resultaat. Aan de inzet van de Ajacieden tijdens de afsluitende training zal het in elk geval niet liggen.

Onze fotograaf was present bij de training en legde de mooiste momenten vast. 📷

Gerelateerde artikelen

Higler 1280 Volendam

Higler scheidsrechter bij Ajax – FC Volendam

Dennis Higler is donderdag de scheidsrechter tijdens het thuisduel met FC Volendam. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door assistenten Rens Bluemink en Yorick Weterings.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Bergwijn In Duel Feyaja 1280

Samenvatting Feyenoord – Ajax l Remise in Rotterdam

De 193e Klassieker heeft zondag een remise opgeleverd. Feyenoord – Ajax eindigde in 1-1. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Ajacieden langszij door een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials