In beeld | 'Engelenbak' ziet Ajax winnen van Sparta

Desa1920
Desa1920

Sunday Oliseh, Sonny Silooy, Jari Litmanen, Stefanie van der Gragt, Ferdi Vierklau, Kiki Musampa, Aron Winter, Heinz Stuy, Salo Muller of Ole Tobiasen. Zo maar een greep uit de oud-Ajacieden die hun (voormalig) club zaterdagavond zagen winnen van Sparta. Vanuit de 'Engelenbak' kon er twee keer worden gefeest. De driepunter tegen de Rotterdammers (2-1) gold als ideaal slotstuk van de Ajax-reünie.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de Engelenbak. Een traditie om trots op te zijn. Elk jaar organiseert de club een reünie met oud-spelers en speelsters die minuten hebben gemaakt voor Ajax. Ook Ajacieden die op een andere manier hebben bijgedragen aan de Amsterdamse successen zijn welkom. Als toetje op de dag volgt een wedstrijd vanuit vak 108, die voor de reünie speciaal omgedoopt wordt tot 'Engelenbak'.

Knuffels en verhalen
Ajacieden uit verschillende generaties zochten elkaar zaterdag voor het duel op in de Johan Cruijff ArenA. Onder het genot van een hapje en drankje werden er verhalen over de club gedeeld. Voor verschillende spelers was het ook een mooi weerzien met oud-teamgenoten. Zo volgden er onder andere innige knuffels tussen Oliseh en Litmanen en zochten oud-Ajacieden als Dick Schoenaker en Sjaak Swart elkaar op.

Na een vrolijk weerzien werd vak 108 betreden. Negentig minuten en drie punten later keerden de oud-spelers niet direct huiswaarts. Onder andere assistent-trainer Hedwiges Maduro, directeur Jan van Halst en Ajax-spelers Devyne Rensch en Kenneth Taylor namen ruimschoots de tijd om bij te kletsen met verschillende Ajax-iconen. Zo stond daar zaterdag in de Johan Cruijff ArenA een enorme hoeveelheid aan Ajax-historie elkaar de hand te schudden.

Onze fotograaf mocht een avond mee en maakte een hele fijn overzicht.

Gerelateerde artikelen

Berghuis1920

Berghuis: 'We vonden het tijd om een statement te maken'

Ajax won zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA met 2-1 van Sparta. Steven Berghuis blikte terug op de wedstrijd en sprak zich uit over de 'Silence Social Hate'-campagne. "Hopelijk kunnen we met deze actie aandacht vragen voor online haatberichten en kinderen inspireren."

Tags

  • #Berghuis

Socials

Goal1920

In beeld | Ajax - Sparta

Ajax heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op Sparta. De Ajacieden wonnen met 2-1 dankzij treffers van Brian Brobbey en Steven Bergwijn. In dit artikel vind je alle wedstrijdbeelden van Ajax - Sparta terug.

Tags

  • #AJASPA

Socials