In beeld | Het prille begin van een nieuw seizoen

Tenhagspeech
Tenhagspeech

Wekenlang was het stil op sportcomplex de Toekomst. Daar gaat nu weer langzaam maar zeker een einde aan komen. Zaterdagochtend werd - natuurlijk in afwezigheid van de Ajacieden op internationale toernooien - de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 afgewerkt.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Het grootste deel van de selectie dat op het veld verscheen bestond uit jongens van Jong Ajax. Kian Fitz-Jim, Youri Regeer en Naci Ünüvar werden geflankeerd door andere talenten als Amourricho van Axel Dongen en Anass Salah-Eddine. 

Ook van de partij waren een aantal nieuwelingen. De twee kersverse Ajax-keepers Remko Pasveer en Jay Gorter betraden voor het eerst (weer) het Amsterdamse trainingsveld. 

Van het eerste elftal van vorig seizoen waren door internationale verplichtingen nog niet al te veel spelers op de Toekomst. 

De Nederlandse internationals spelen op het EK en de Zuid- en Midden-Amerikanen zijn actief op de Copa América of (binnenkort) de Gold Cup. Ook heeft een aantal spelers nog vakantie.

Dat alles gold dus niet voor Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Sean Klaiber: dat drietal meldde zich zaterdag gewoon op het trainingsveld. 

Ten slotte was de technische staf natuurlijk present. Nieuw gezicht bij Ajax 1 is Mitchell van der Gaag, die aan de zijde van Erik ten Hag en de andere vertrouwde gezichten voor het eerst zijn opwachting maakte op het veld bij het eerste elftal. 

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Gooijer2

Ajax contracteert Tristan Gooijer

Ajax heeft Tristan Gooijer aan zich gebonden. De centrale verdediger tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2024. Het betreft het eerste contract voor de zestienjarige jeugdinternational.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials