Pasveer vergeleken met oude wijn: 'Daar heeft-ie goed zicht op'

Sinds dinsdag is het echt officieel: Remko Pasveer heeft zijn contract bij Ajax getekend. De 37-jarige doelman kijkt uit naar zijn tijd in Amsterdam. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Daar ben ik zeker aan toe."

Tags

  • #Pasveer2023

Socials

Een saillant detail; Pasveer sloot zondag zijn periode onder de lat in Arnhem af tegen Ajax, zijn nieuwe werkgever. In een onderlinge confrontatie waren de Ajacieden met 1-3 te sterk. "Ik wilde vooral goed afsluiten met Vitesse. Omdat we Europees voetbal hebben gehaald, kon ik daar door de voordeur naar buiten gaan."

Nu hij officieel zijn handtekening onder een tweejarig contract heeft gezet, kan het vizier volledig op Ajax. In Amsterdam komt hij twee oude bekenden tegen; Erik ten Hag en Marc Overmars.

Toen de jonge Pasveer bij FC Twente zijn eerste stappen zette in het profvoetbal, was Ten Hag al een ervaren kracht in Enschede. "Het is wel apart dat hij nu als trainer voor je staat. Ook bij FC Twente is hij nog een keer interim geweest toen ik daar keepte."

"Door de jaren heen is iedereen veranderd. Hij ook. En Erik vergeleek mij al met wijn: 'hoe ouder ze worden, hoe beter ze zijn'. Daar heeft-ie volgens mij goed zicht op", glimlacht de keeper.

Op het veld met Overmars
Ook met Overmars stond de 37-jarige doelman op het veld. "Dat was bij Go Ahead Eagles. Hij was daar technisch directeur, maar heeft toen ook nog een half jaartje gespeeld. Dat was ook wel bijzonder. Ik hoop met beiden nog veel successen te delen."

Pasveer's eigen ambities en doelen in Amsterdam zijn duidelijk. "Ik wil graag prijzen winnen. Daar wil ik alles voor doen. Ik ga volle bak aan het werk en daarna zie ik het wel. Ik ben niet iemand die roept: 'ik wil dit of dat'. Het gaat mij om het teambelang. Maar als topsporter wil je uiteraard wel zo veel mogelijk spelen."

Tags

  • #Pasveer2023

Socials

Gerelateerde artikelen

Pasveer

Ajax contracteert Remko Pasveer

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Remko Pasveer over de overgang van de doelman naar Amsterdam. Pasveer komt transfervrij over van Vitesse, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2021 en een looptijd heeft van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Pasveer2023

Socials

Martinez3

Highlights Vitesse - Ajax | Beste kampioen van deze eeuw

Ajax sloot zondag een succesvol seizoen in stijl af door met 1-3 te winnen bij Vitesse. Daardoor kroonden de Ajacieden zich tot de beste kampioen van deze eeuw. In 2015 haalde PSV eveneens 88 punten, maar het doelsaldo van Ajax dit seizoen is beter (79 om 61).

Tags

  • #VITAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl