In beeld | Johan Cruijff ArenA decor voor laatste training richting AZ

Header Davy 1280
Header Davy 1280

De ploeg van trainer John Heitinga heeft vrijdagmiddag de laatste training afgewerkt in aanloop naar het thuisduel met AZ. Ajax treft de huidige nummer vier van de Eredivisie zaterdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Het vizier moet, na de bekerfinale, weer op de competitie en een belangrijk affiche staat voor de deur. Vrijdag werden de laatste puntjes op de i gezet richting de ontmoeting met de Alkmaarders. De selectie van Ajax werkte de laatste training af in de Johan Cruijff ArenA.

Onder een gesloten dak vanwege de hevige regenval startten de Ajacieden met een warming-up die werd uitgebreid met een spelvorm aan de hand van gekleurde statieven. Nadat de selectie warm was verplaatste de groep zich naar de andere hoek van het veld voor een positiespel met drie teams.

Wat volgden waren partijspellen in verschillende teams en vormen. In het stadion, waar de regen kletterden op het dak, hanteerden de Ajacieden een hoog baltempo wat resulteerden in enkele fraaie doelpunten. Daarmee werd de laatste sessie in het stadion afgerond.

Met nog vier competitiewedstrijden op het programma komt het einde van het Eredivisie-seizoen 2022/2023 in zicht. Momenteel staan de Amsterdammers op plek drie, met drie punten achterstand op nummer twee PSV. De tegenstander van zaterdag, AZ, volgt Ajax op twee punten.

Onze fotograaf was bij de laatste training en schoot enkele platen.

Gerelateerde artikelen

Better Prepared

Better Prepared | Alles wat je moet weten over Ajax - AZ

In deze nieuwe aflevering van Better Prepared blikken we vooruit op Ajax – AZ. Na de verloren bekerfinale tegen PSV is het voor Ajax een heel belangrijk duel. Er moet gewonnen worden om uitzicht te houden op de tweede plaats in de Eredivisie. We praten je in ruim vier minuten volledig bij over het duel met de Alkmaarders.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Heitinga Voorbeschouwing AZ 880

Berghuis twijfelgeval voor topper tegen AZ

Ajax wacht zaterdagavond opnieuw een belangrijk duel. Dit keer staat de Eredivisie-topper tegen AZ op het programma. Trainer John Heitinga kan weer een beroep doen op Mohammed Kudus, maar of Steven Berghuis de wedstrijd haalt, is nog een vraagteken.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Hato Naar 1 1280

Hato overgeheveld naar A-selectie

Jorrel Hato is vanaf heden onderdeel van de A-selectie. De zeventienjarige verdediger is overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1. "Het is een mooi moment en iets waar ik naar uit heb gekeken toen ik in de jeugd kwam."

Tags

  • #Hato

Socials