In beeld | Laatste training voor hervatting Eredivisie

Header1920pec
Header1920pec

Ajax hervat zondag na twee weken de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Verschillende Ajacieden vlogen de afgelopen periode uit om wedstrijden te spelen voor de nationale ploeg.

Tags

  • #PECAJA

Socials

In de persconferentie van afgelopen donderdag vertelde trainer John van 't Schip hoe hij de interlandperiode had beleefd. "Er zijn weinig spelers achtergebleven. Ik heb de dagen anders in kunnen vullen en verschillende gesprekken gevoerd. We zijn maandag weer volledig begonnen met trainen."

Hij keek tevreden naar de prestaties van de internationals die zich hadden gemeld bij Jong Oranje. "Zij hebben het heel goed gedaan (Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Devyne Rensch, red.). Deze jongens blijven stappen maken. Ik heb goede berichten teruggekregen van Michael Reiziger (bondscoach Jong Oranje, red.). Dat is alleen maar positief."

Verschillende afwezigen
In de Johan Cruijff ArenA trainde de selectie voor de laatste keer richting PEC Zwolle-uit. Sowieso moet Ajax het voorlopig doen zonder Jordan Henderson en Brian Brobbey. Beide Ajacieden kampen met blessures. Daarnaast missen Josip Ĺ utalo en Steven Berghuis het duel in Overijssel. Ahmetcan Kaplan is na zijn rode kaart tegen Sparta zondag geschorst.

Onze fotograaf liep mee in het kielzog van de Ajacieden en nam plaats langs de zijlijn.

Gerelateerde artikelen

Taylor 100 Games

Taylor in Club van 100: 'Zijn als familie voor mij'

In navolging van zijn maatje Brian Brobbey meldde Kenneth Taylor zich onlangs in de Club van 100. In de uitwedstrijd tegen AZ doorbrak de Ajacied deze magische mijlpaal. De middenvelder speelt sinds zijn achtste al samen met Brobbey en krijgt na het interview ook een videoboodschap van de spits. "We zijn trots op elkaar."

Tags

  • #Taylor

Socials

Header Persco Van T Schip PSV 1920

Van 't Schip: 'Henderson is er de komende drie wedstrijden niet bij'

John van 't Schip kan de komende drie wedstrijden geen beroep doen op Jordan Henderson. Dat liet de hoofdtrainer van Ajax donderdagmiddag tijdens de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA weten. Daarnaast ging de hoofdtrainer in op de afgelopen interlandperiode, zijn toekomst binnen Ajax en het restant van de competitie.

Tags

  • #PECAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Op naar PEC Zwolle-uit

De interlandbreak zit erop en Ajax kan zich richten op het slot van het Eredivisie-seizoen. Aanstaande zondag gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle en in deze aflevering kijken we vooruit naar die wedstrijd.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials