In beeld | Natte eerste werkdag voor Van 't Schip

Header 1920
Header 1920

Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst trainde Ajax 1 voor de eerste keer onder de nieuwe interim-hoofdtrainer John van 't Schip. Ook voor de Australische assistent-trainer Michael Valkanis was het de eerste training in Amsterdam.

Tags

  • #VantSchip
  • #AJAVOL

Socials

Nadat er werd afgetrapt met enkele warming-up-vormen vervolgden de Ajacieden de training met een intensieve spelvorm. Vijf spelers stonden in een cirkel om een speler heen en probeerden onderling van positie te wisselen. Aan de speler in het midden de taak om tijdens dat wisselen een van de vrijgekomen plekken in de cirkel in te pikken. Niet veel later kwam voor de eerste keer de bal in het spel.

Enkele pass- en trapvormen vormden de inleiding op de partijspellen. Deze trainingspartijen werden op meerdere manieren uitgevoerd. In eerste instantie stond er in elke hoek van het veld een klein doel geposteerd, twee doelen aan elke kant. De keepers hadden de taak om beide doelen aan hun kant te verdedigen. Een derde doelman werkte zich in het zweet met de keeperstrainer.

Kort daarop werden grote doelen op de achterlijnen geplaatst en volgde afsluitend een groot partijspel. Daarmee was de trainingswedstrijd het slotstuk van de drijfnatte eerste training van interim-trainer Van 't Schip. Woensdag staat er nog een training op het programma, waarbij de blik is gericht op het treffen met FC Volendam. De aftrap van dat duel wordt donderdag om 20:00 uur verricht in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerde artikelen

Training Day 1920

Training Day | Eerste training met Van 't Schip

Interim-hoofdtrainer van Ajax John van ’t Schip voltooide daags na zijn presentatie zijn eerste training. De dinsdagmiddagsessie bood de oefenmeester de eerste mogelijkheid om de selectie naar zijn hand te zetten. Van 't Schip en zijn Ajacieden werkten op sportcomplex de Toekomst bovendien toe naar het thuisduel met FC Volendam.

Tags

  • #VantSchip
  • #AJAVOL

Socials

Schip Still 1920

Van 't Schip: 'Ik wil helpen, Ajax is mijn club'

John van 't Schip kende geen enkele twijfel om in te stappen bij 'zijn' Ajax. Gesteund door mensen dichtbij hem gaat Van 't Schip het avontuur aan. "Het maakt de cirkel rond."

Tags

  • #VantSchip

Socials

Schip Artikel 1920

Van 't Schip | Terug in Amsterdam

John van 't Schip is maandag aangesteld als interim-hoofdtrainer van Ajax 1. Daarmee is een nieuwe terugkeer een feit. In zijn carrière als voetballer speelde hij slechts bij twee clubs: naast Ajax stond hij enkel bij FC Genoa onder contract. Techniek en inzicht waren de basis van zijn spel.

Tags

  • #VantSchip

Socials