In beeld | Sfeervolle eerste dag van jubileumweekend de Toekomst

Header 1420
Header 1420

Sportcomplex de Toekomst stond zaterdag geheel in het teken van de eerste dag van het jubileumweekend. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 waren er verschillende festiviteiten en veel vriendschappelijke jeugdwedstrijden.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Op zaterdag kreeg de Ajax-jeugd ruim baan. Vanaf 09:30 uur speelden de jeugdige Ajacieden vriendschappelijke wedstrijden. Zo waren de jeugdelftallen O8 tot en met O10 van FC VVC en Roda'23 tegenstanders van Ajax O8, O9 en O10. Dat laatste team speelde ook nog een wedstrijd tegen sv Baarn. Ajax O11 en Ajax O12 kregen allebei bezoek van sc Heerenveen.

Solide overwinningen oudste jeugd
Na de jongste jeugd was het tijd voor Ajax O17 en O18. Yuri Rose nam het met zijn ploeg op tegen de Koninklijke HFC. Dankzij goals van Kayden Wolff (2), Giandro Sambo (2) en Skye Vink werd het 5-0.

Alphense Boys was de tegenstander van Ajax O18 op deze feestelijke dag. Via doelpunten van Stanis Idumbo Muzambo (2), Yoram Boerhout, David Voute en David Kalokoh wonnen de Ajacieden ruim: 5-0.

Meiden op schot
Naast de jongens werkten de meiden ook twee oefenwedstrijden af. De Ajax Talentenacademie O16 ontving ADO O16 en won met 4-0. Het Talententeam versloeg Sparta met 7-1.

Naast alle wedstrijden was er ook volop vertier op het evenementenplein waar diverse foodtrucks stonden. Daarnaast waren er activiteiten op het Kidsplaza en kwam Dani Hagebeuk, E-sporter van Ajax, meespelen in de E-sports-ruimte in de School van de Toekomst.

Zonovergoten
Het werd een zonovergoten en feestelijke eerste dag van het jubileumweekend. Zondag ligt de focus vooral op de leden en vrijwilligers van de vereniging Ajax. Zo is er vanaf 13:30 uur een primeur te bewonderen op de Toekomst: het Ajax Vrouwen Zaterdag 1-amateurteam speelt voor eerst in de historie een wedstrijd.

Alle uitslagen:

Ajax O8 – FC VVC: 9-9
Ajax O8 – Roda'23: 37-3

Ajax O9 – FC VVC: 9-21
Ajax O9 – Roda'23: 14-13

Ajax O10 – FC VVC9: Geen score bijgehouden
Ajax O10 – Roda'23: Geen score bijgehouden
Ajax O10 – sv Baarn: Geen score bijgehouden

Ajax O11 – sc Heerenveen O11: 32-3
Ajax O12 – sc Heerenveen O12:

Ajax O17 – Koninklijke HFC O17: 5-0
Ajax O18 – Alphense Boys O18: 5-0

Ajax Meiden Talentenacademie O16 – ADO Den Haag O16: 4-0
Ajax Talententeam – Sparta Talententeam: 7-1

Gerelateerde artikelen

A Toekomst Thumb 880 2019 04 22 ABN AMRO Future Cup Ajax Anderlecht 041

Ajax viert 25 jaar de Toekomst met speciaal jubileumweekend

Ajax viert komend weekend het 25-jarig jubileum van sportcomplex de Toekomst. Voor de verjaardag van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 is een speciaal feestprogramma samengesteld. Het jubileumweekend is voor iedereen toegankelijk.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

DNT Header 2 1420

Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials

Jeroen Verhoeven 1280 Huldiging

Team van Toen | Jeroen Verhoeven: van Golden Boy tot cultheld

Op de tafel voor Jeroen Verhoeven liggen verspreid vier foto’s. Zijn ogen speuren rond en vallen direct op een wat vervaagde plaat uit midden jaren negentig. De oud-goalie van Ajax begint te lachen en ziet op de foto dat hij een pizza omhoog houdt. "Eigenlijk begon het 'pizzaaaa' allemaal bij Ajax, niet bij de supporters van FC Volendam. Trouwens, mag ik deze foto's houden? Die wil ik nog wel aan anderen laten zien."

Tags

  • #TeamvanToen

Socials